2021-01-21
就快過年,陪老媽子去左花墟買花,一行肯定有排行,就同佢去附近先食個lunch🍝🧆特登帶佢去呢間REHAB,因為同事推介,佢話新開左無耐既cafe,又坐得舒服終於黎到,已經比人有一種好舒服感覺,亦都好開揚,樓底又高,聽住英文歌📀望住d影片🎥就好似返左屋企一樣🤗Set lunch選擇都幾多,套餐有意粉🍝+主菜🥩🧆+飲品🍹我地就各點一個餐share食😋呢日既意粉係肉醬意粉🍝唔好以為好易煮,好多食店都未必整得好食,但Rehab整得唔錯,首先麵條夠煙韌👍🏻另外個肉醬汁唔會太稀,而且肉醬夠晒香濃😋🐖慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬:豬扒以慢煮處理,令到豬扒鬆軟多汁,又唔肥膩,連埋薯蓉及木梨醬一齊食,味道好夾🐑羊肉卡夫塔配芒果醬:老媽子鍾意食羊🐑而且呢個係中東既菜式,所以就點左比佢,由羊肉整成的肉丸,濃濃羊肉味,就算我麻麻地食羊都覺得口感好ok再配上芒果醬,可以減卻羊羶味😋
呢日既意粉係肉醬意粉🍝
🐖慢煮豬扒配西班牙薯蓉及木梨醬: