2017-06-25
Friday night 放工同朋友聚下,搵尐特式餐廳慰勞下工作左一星期既自己餐廳位於中半山般咸道,地鐵站西營盤出口行大概2分鐘就到,一條直路,非常方便7點鐘去到餐廳未係好多人,唔駛等位兼坐得舒服呢度除左有我喜歡食既胡椒脆餅,仲有好似pizza咁既胡椒脆餅,喺面放滿新鮮既蕃茄、洋蔥同青瓜粒粒,好夾好惹味因為太多選擇,貪心為食既我地揀左好幾款小食,燒新鮮菠蘿好味又開胃,無得輸牛肉沙律有驚喜,粒粒牛肉份量多之餘,調味亦好特別,配埋洋蔥青瓜食一流,唔係一般香港食到既味道食印度野就無理由唔叫Tandoori chicken既,鐵盤上,咋咋聲,上枱時已聞到香味飄來,流哂口水食埋Prawn Masala加Naan, 大滿足呀個醬汁真係做得好好,好出色,一定要叫埋烤餅點汁食兩款Naan,原味同黑松露醬。個人覺得兩款各有特色,就咁食都已經好香,點埋prawn masala個醬汁又係另一種層次以前想食咖哩都會去重慶大廈,今次黎呢間好似西餐廳既印度菜飲埋白酒,又係另一種享受呢
7點鐘去到餐廳未係好多人,唔駛等位兼坐得舒服
食埋Prawn Masala加Naan, 大滿足呀
個醬汁真係做得好好,好出色,一定要叫埋烤餅點汁食