2017-07-01 170 views
今晚去九龍灣看電影,順便係九龍灣搵嘢食。經過金融中心,見到江南庭敍,心諗:都好耐冇打邊爐啦!於是,就同朋友入去試試。地方好大,環境好靚,座位寬闊,非常舒適!餐牌冇咩食物照片,所以我們上網看了一看,發現呢度嘅食物估計係幾精緻嘅,所以為咗一試食材嘅質素,我哋選了清湯湯底$98。揀好湯底,點左嘢食,服務員好友善地為我地送上一些調味料。分別有沙嗲醬,蔥花,莞茜, XO醬,辣椒,麻醬,蒜蓉等等。每一款我都試了,發現用料真係一絲不苟,款款都好真材實料,係美味嘅!最後我以豉油撈少許XO醬、蒜蓉、蔥花、辣椒為我今晚的醬汁。手切牛肉:牛肉用料上乘,肥肉相間,肉嫩而且充滿牛肉嘅香味,非常美味。牛白肉:牛白肉嘅口感很特別,非常之爽口,每一啖都徐徐聲,用嚟點醬一流,第一次食牛白肉感覺非常滿足。四寶丸:四寶丸一共有四款,每款三粒,份量算可以。四寶分別是:墨魚丸、豬肉丸、蝦丸和鯪魚丸。每一粒都非常真材實料,唔係低質素款式,真心讚!手切羊肉:羊肉口感肉香,食完之後會有一陣羊肉香喺喉嚨裏面散發出來,很正。桂花蚌:很少吃海鮮,今日難得一來,於是點了一份桂花蚌。很鮮甜,爽口,分量亦算充足,非常滿足,吃完還想繼續吃。食到咁

地方好大,環境好靚,座位寬闊,非常舒適!

手切牛肉:
牛肉用料上乘,肥肉相間,肉嫩而且充滿牛肉嘅香味,非常美味。

牛白肉:

四寶丸:

手切羊肉:

桂花蚌:

食到咁上下,服務員送上生果拼盤,為今餐加添滿足。

服務:
呢度嘅服務非常之好,無論係態度定係儀態都好符合高質嘅要求,對呢度嘅姐姐嘅敬業的質素讚,係快樂嘅一餐。