2014-01-03 2776 views
昨晚無倒數過新年~其實同過往一樣..都係好平淡咁渡過依朝接近9點起身~me me摸摸攪掂..就同另一半出去飲茶依日全素日..揀飲茶最好~因為選擇比較多~加上通常各有各點食物~總有岩自己既野食飲完茶..出又一城行街~行到咁上下..另一半係咁fing腳話好攰反正我都想休息下~所以去"Caffe Habuti"食個素Tea呢~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~去到食店門口見好多人仲要排隊等位~好在等左陣已經有檯內堂雖然算多檯..但好密集~同隔離檯分隔距離大約4吋左右安坐後..準備點食物~原本想試個"Signature Coffee-Rose Latte"不過太重奶..我腸胃易敏感~上次係其他店飲完都唔舒服純粹一試後..Latte都係唔適合我~所以點個"Espresso Machhiato"味道果真特濃~咖啡味平衡..甘苦中唔澀亦唔酸"Iced Mocha"好淡淡既咖啡&朱古力味..奶味佔最多~味道唔太甜"Tartufo Pizza"餡料以野菌配黑松露~菇味好濃..帶鹹香芝士味~清新又好match批底超薄超脆~有烘香味食完pizza..再點個"Limone"獨享蛋糕種類約有6
昨晚無倒數過新年~其實同過往一樣..都係好平淡咁渡過
依朝接近9點起身~me me摸摸攪掂..就同另一半出去飲茶
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
去到食店門口見好多人仲要排隊等位~好在等左陣已經有檯
內堂雖然算多檯..但好密集~同隔離檯分隔距離大約4吋左右
不過太重奶..我腸胃易敏感~上次係其他店飲完都唔舒服
味道果真特濃~咖啡味平衡..甘苦中唔澀亦唔酸
"Iced Mocha"
好淡淡既咖啡&朱古力味..奶味佔最多~味道唔太甜
"Tartufo Pizza"
批底超薄超脆~有烘香味
食完pizza..再點個"Limone"獨享
蛋糕種類約有6-7款~每日款式不一(因為原本我想點tiramisu..但無)
依個撻批好脆~餡料好清新檸檬味..酸中帶甜好醒神
蛋白層口感..外微脆內軟綿綿~有微微焦香味~好好味
整體食物都好唔錯~服務都好ok呢
2014-01-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Tea)