2024-12-10
位於元朗壽富街60號的馬六,係喜愛馬來美食的朋友唔可以錯過既地方!呢度的每道菜都充滿濃郁風味,令你食過返尋味。班蘭咖吔多士 $28外脆內軟,班蘭的香氣在口中徘徊,搭配上綿密的咖吔,甜度適中,每人心情愉悅,真的值得一試!惹茶燻鴨飯$62係一道必試的招牌菜,鴨肉有香濃嘅煙燻味道,肉質鮮嫩,每一口令人感受到馬來西亞既風味。炸鮮奶 $16一口咬下去,外層酥脆,內裡滑順,鮮奶的香味充滿成個口腔,帶有一絲絲甜味👍🏻娘惹燒鴨摻摻 $48燒鴨皮脆肉嫩,喇沙味微辣非常惹味、有兩隻粉有好大碗,兩個人食一碗細食嘅食唔晒!馬拉盞通菜 $22呢個抵食,通菜配上馬來特有的醬汁,好入味,通菜鮮嫩多汁,吃起來清爽又開胃。蘿蔔餅 $16第一次食呢款蘿蔔餅,炸得金黃酥脆,蘿蔔混合混合咗啲配料,咬落索索聲有口感好好食。凍香茅橙茶 ,凍青檸柑桔水+$3今日試咗呢杯凍香茅橙茶,清新解渴,唔會太甜,亦有香茅,味道非常爽,推薦!青檸柑桔水開胃, 清甜解渴👍🏻馬六既真心抵食、價錢實惠,真係值得一試,我成日都嚟食!
班蘭咖吔多士 $28
惹茶燻鴨飯$62
炸鮮奶 $16
娘惹燒鴨摻摻 $48
馬拉盞通菜 $22
蘿蔔餅 $16
凍香茅橙茶 ,凍青檸柑桔水+$3
馬六既真心抵食、價錢實惠,真係值得一試,我成日都嚟食!