🥢家上海✨每次行經過元朗Yoho,家上海門口前總是人山人海!喺店外見到家上海裝修,以為呢個裝潢喺度食飯應該唔平!點知一望個menu,令人非常驚訝,真係非常抵仲要有好多款上海菜簡🤍當日我哋合共三個人叫咗一個炒飯三個餸已經非常之飽🥰🥰🥰推薦美食:金牌小籠包 & 鍋塌豆腐味道:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟溫馨提示:由於排隊人數真係好多,所以強烈建議要預先訂位。當日我夜晚6:30左右拎飛都要等大約個半至兩小時先至入到座~🌟金牌小籠包 (5件) $54家上海必食金牌小籠包,小籠包皮厚度適中,而且內有鮮甜肉汁,豬肉餡料重鮮肉味!非常大推薦🦐🦀家上海蝦蟹炒飯🍚 $118味道非常適中,最值得一讚嘅係飯身粒粒分明,非常鬆軟,而且配上蝦粒同埋蟹肉絲,令到炒飯除咗有鹹味亦有海鮮嘅鮮甜味道鍋塌豆腐🥰 $78千萬不要小看豆腐嘅平平無奇,呢個餸我認為非常適合餸飯,豆腐味道偏甜,內滑及外面被濃濃嘅特製配料包圍著!非常推薦而且一件嘅豆腐亦很大所以非常抵食🌟💚乾煸四季豆 $78又有一個非常適合餸飯嘅干扁四季豆,非常推薦如果一整餐都係肉為主,呢個四季豆我認為係非常適合大家!不過由於我認為咸左小小,
🥢家上海✨

鍋塌豆腐

鍋塌豆腐🥰 $78

乾煸四季豆

💚乾煸四季豆 $78
又有一個非常適合餸飯嘅干扁四季豆,非常推薦如果一整餐都係肉為主,呢個四季豆我認為係非常適合大家!不過由於我認為咸左小小,所以配飯食非常適合!

整體而言!家上海每道餸都好值得推介,同埋真係要來幾次先食得晒佢所有必食嘅菜式!

2020-06-26
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
金牌小籠包
家上海蝦蟹炒飯