2023-08-24
原來屋企附近開左間咁Chill既餐廳,環境濶落,樓底高,木黑色格調,好適合三五知己聚一聚,仲可以玩飛標,樓上又有桌球打,最喜歡佢夠開揚唔似一般酒吧咁嘈吵和暗黑,食完都唔會成身一陣味。食物方面我可以用驚喜去形容,無論串燒、炸物、主食、定食都一樣好有水準。🔸唐揚魷魚🦑日式酥炸魷魚鬚,一上枱已傳來炸物混合海鮮既香味。魷魚鬚鬆化回彈力高,可見十分新鮮,味道也恰到好處不過鹹,相當惹味。晚市定食好抵,最平$78就有,主菜以外有沙律、湯、前茶、飲品一杯。🔸吉列黑豚御膳定食豬扒都幾大塊,貼心地用網架上碟,保持表層香脆不泛油,而且夠厚切,一口咬落鬆化嫩滑,保留鮮味肉汁,口感味道都十分好。另附麵豉湯、白飯、沙律菜,簡單清新剛好中和黑豚的滯肚感。🔸西京豬頸肉定食原塊豬頸肉燒香切性,都只係$86,十分抵食,西京燒甜甜地中香豬頸肉既膩,肉質稔軟,油脂豐腴,相當惹味。🔸串燒試了幾款:黑豚腩、雞頸肉、一口牛。黑豚腩燒完好香,油脂同肉平均分佈,食落唔會只係一陣油,甘香味濃。雞頸肉嫩滑,一口牛好有嚼勁,牛味濃郁。一定要試仲有冰燒柚子菠蘿🍍,真係超好味。菠蘿入口冰凍,表層包裹一層晶瑩的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫蘆,甜甜地,
🔸唐揚魷魚🦑
🔸吉列黑豚御膳定食
🔸西京豬頸肉定食
一定要試仲有冰燒柚子菠蘿🍍,真係超好味。菠蘿入口冰凍,表層包裹一層晶瑩的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫蘆,甜甜地,菠蘿夠Juicy,做法有心思。
除左飲酒,都可以揀Mocktail🍹, 好多選擇。
🍸Sour Apple Frozen 🍏加入青蘋果汁、檸檬汁、蘋果汁製成沙冰,淡青色夠晒fresh冰涼,味道酸酸地清清地,配濃味食物唔錯。
🍸Passion Fizz 熱情果梳打,唔會太甜,冰涼解渇。
食物好食選擇又多,環境舒服好座又唔嘈吵,服務都幾好,仲係通宵營業,又有得睇波,老公同我食完一次之後就約左啲老友再食過,實行男人的浪漫🤣