2024-05-14 16 views
今日母親節知道媽咪鍾意食泰菜, 一早就去咗Pattaya Thai house 到等位,元朗人氣泰菜餐廳非佢莫屬🇹🇭🫶🏻食物又好食食材又新鮮🤤⭐️👍🏻, 環境同服務又好地點超方便距離元朗西鐵站只係1分鐘路程😎今次我哋就叫咗冬陰功湯🌶(small size) 酸酸辣辣個湯底仲好Creamy 添好正🤤沙律我哋就叫咗柚子蝦沙律🥗酸酸甜甜佢哋仲有炸椰子碎🥥喺入邊所以帶一點椰子嘅香味,食落口感更加有層次👏🏻炒飯就叫咗🍍新鮮菠蘿炒飯, 裏面除咗有新鮮菠蘿粒之外仲有泰式臘腸粒粒, 泰式臘腸味道有啲似甜嘅豬肉乾, 比起其他肉類融入喺炒飯裏面更加美味🫶🏻👏🏻⭐️鍾意食泰菜嘅朋友真係唔好錯過呀呢度食品賣相又靚而且真係好好食熱辣辣又新鮮👍🏻👍🏻👍🏻