2024-06-16
一開始食左個雞煲先,個湯底好濃郁,同埋落左好多配料,有芫荽、洋蔥、金菇、豆卜、紫薯等等,個雞煲帶有少少辣味,加埋啲芫荽味更加香。呢間任食火鍋啲肉好高質,我地揀既套餐可以任食M4-M5和牛、頂級牛肉、牛肩胛、牛白肉同埋保濕豬豚肉,M4-M5和牛肉質軟嫩,油花適中,牛肩胛肉質細緻有彈性。平時任食火鍋真係好少有牛白肉食,因為牛白肉比較稀有,係牛前胸既脂肪部分。呢間牛白肉夠新鮮,爽口有韌勁。以任食火鍋既價錢食到呢啲牛既質素真係好抵食!最後打卡仲有免費蒸海鮮送,有蠔、扇貝、鮑魚、帶子同埋蝦,蒸左大約7分鐘就食得,蠔好肥美,扇貝都好鮮甜。見到佢個自助區真係有啲誇張,有超多食物選擇,花枝滑、鴨血、丸類、餃類、響鈴、生根等通通都有,蔬菜都有唔少選擇,個人打邊爐好鍾意食既萵筍同羽衣甘藍都有得食!飲品方面,一定要試佢哋自家制既冰糖紅棗雪耳同夏枯草,夠晒養生。甜品方面,除左有雪糕之外,仲有木糠布甸、藍莓奶凍、啫喱杯同埋豆腐花食。呢間任食火鍋性價比好高,呢個價錢食到咁高質素既牛已經好難得,仲要又有雞煲又有海鮮,自助區仲要咁多食材任均選擇,真係食到捧住個肚走!重點係佢係無限時‼️唔洗急急腳就走,可以慢慢嘆😋澳洲M
澳洲M4-M5和牛套餐$298另收加一