2025-02-22
[✨元朗鹵家·CP值滿分風味小店🍚]#鹵家 #元朗 ✨二人套餐 $216🔸蜜汁叉燒皇半肥瘦叉燒,油膩感唔重,微微濃邊燒得很好,肉質亦好爽腍,唔錯🤤🔸頭抽豉油雞雞肉嫩滑啖啖肉,好入味,食完都唔會有咩肥膩感。🔸京蔥金錢肚金錢肚爽口入味,配搭青瓜絲,令口感有唔同嘅層次🤩🔸跟餐 米線及飯米線大碗爽滑,唔錯🔸住家老火湯 +$8材料豐富,煲得入味,岩晒我哋啲少湯水嘅家庭😬🔸凍檸茶 +$3大杯,正常發揮————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳主打由前五星級酒店老師傳主理,價錢合理份量多,味道亦都唔錯,鍾意食燒味嘅朋友,呢度係一個幾好嘅選擇🥳📍鹵家 (元朗)🏠元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #鹵家 #thelufamily20
#鹵家 #元朗
✨二人套餐 $216
🔸蜜汁叉燒皇
🔸頭抽豉油雞
雞肉嫩滑啖啖肉,好入味,食完都唔會有咩肥膩感。
🔸京蔥金錢肚
金錢肚爽口入味,配搭青瓜絲,令口感有唔同嘅層次🤩
🔸跟餐 米線及飯
米線大碗爽滑,唔錯
🔸住家老火湯 +$8
材料豐富,煲得入味,岩晒我哋啲少湯水嘅家庭😬
🔸凍檸茶 +$3
大杯,正常發揮
————————♡♡♡♡♡♡————————
✨總結
📍鹵家 (元朗)
🏠元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖
#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #鹵家 #thelufamily2016