2021-11-25 88 views
天氣凍真係會食多左野😌韓燒完又打邊爐啦我地。呢間「牛知己」係世宙商場地下,地方好闊落,又唔係旺區,係難得可以好好地放鬆食飯嘅地方。我地揀左$268一位嘅澳洲牛板腱+海鮮放題,貪佢有得任食大虎蝦🦐最貴果個餐$388有得任食韓牛,下次都想試吓。牛板腱質素好唔錯,我地食左好多碟,每碟都係咁上下,肥瘦適中,淥幾秒就食得,入口軟綿綿又有野咬下,有牛味😋淨係食呢樣都抵番晒。另外都試左美國極上牛肩肉,明顯冇牛板腱咁鬆軟,但牛味更重,亦唔會難咬。虎蝦唔使講又係瘋狂encore😍朋友剝殼我負責食,鮮甜又彈牙,爽YY。穀飼黑豚肉都好正,啲油花靚到不得了。其他食物仲有紅豆沙、粟米沙律🌽、甜品蛋糕、炸蝦、炸韓國餃子,仲有羽衣甘藍🥬長洲大魚蛋果啲,但我地食牛都食飽了🤣飲品有我中意嘅楊協成,仲有啤酒任飲添。我地都好滿意,仲約埋下次再黎😍