2021-11-15 294 views
元朗真係開咗好多新餐廳~大西北人有福了,終於可以多啲留返係大西北食飯🥰Seafood Platter $218 3款海鮮尖沙咀講到都食過類似呢啲,依家竟然元朗都有得食,今次我哋揀咗三款海鮮,除咗三款仲可以揀多啲,仲有足足五隻味可以簡。我哋揀咗龍蝦(半隻),鑽石蜆(6隻),鮑魚(4隻)龍蝦好多膏,蜆大隻又甜,鮑魚好爽口。口味我簡左乾蔥大蒜忌廉,味道好夾,竟然唔會好膩👍Dinner set $238@1叫set好方便而且好夠飽包左頭盤(62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律及餐湯)個沙律其實都幾大份,而且個味道都幾好,啱晒我呢啲鍾意食沙律嘅人。餐湯今日係蘆筍湯,好夠味,份量都幾多。主菜四選一香煎三文魚扒配香草忌廉汁,鮮南瓜蓉及扒意青瓜三文魚煎得好香,比起平時出面食嘅分量多,而且唔會話好多油,味道唔會話好濃,幾好。鮮南瓜蓉個份量超級多,而且味道好香甜,如果唔係好飽我會食得更加多。燒紐西蘭肉眼扒配薯條,西蘭花及雜胡椒汁塊扒超大,仲配埋蒜頭,西蘭花同埋粗薯條,。叫5成熟,熟得啱啱好,幾好食,絕對抵食唔貴。薯條脆又長,成個餐真係多到一個人真係會食唔曬。套餐仲包左餐飲或者甜品其中一杯餐飲加咗$40轉Cockt
元朗真係開咗好多新餐廳~
大西北人有福了,終於可以多啲留返係大西北食飯🥰

Seafood Platter $218 3款海鮮
我哋揀咗龍蝦(半隻),鑽石蜆(6隻),鮑魚(4隻)
龍蝦好多膏,蜆大隻又甜,鮑魚好爽口。
口味我簡左乾蔥大蒜忌廉,味道好夾,竟然唔會好膩👍

Dinner set $238@1
叫set好方便而且好夠飽
包左頭盤(62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律及餐湯)

主菜四選一
香煎三文魚扒配香草忌廉汁,鮮南瓜蓉及扒意青瓜

燒紐西蘭肉眼扒配薯條,西蘭花及雜胡椒汁

套餐仲包左餐飲或者甜品
其中一杯餐飲加咗$40轉Cocktail
令一個揀咗甜品,當日甜品有Tiramisu同埋New York cheese cake,我揀咗Tiramisu。

我想講Tiramisu係有驚喜,佢唔會咖啡汁好濃,而且又唔會好溜,好香濃,唔會過甜,平時多數係用苦嘅可可粉,而佢用咗有啲脆既朱古力碎餅,令到成個芝士餅都好有層次,唔鍾意食甜品嘅男仔都話想食多件🤣