2022-05-06
作為土生土長既元朗人,見到有間元朗國特色打卡Cafe,當然要去打下卡!入去位置唔算多,我同朋友晏過Lunch hour去,都好full下,無得坐係元朗國站磚牆下面影相。好彩坐高枱個邊都有打卡位,仲有街景望下。佢地餐牌啲名好特別,好多都玩咗食字。我同朋友都鍾意食蛋,所以叫咗兩個有蛋既食物。醇薄萬煙三文魚多士($58)佢哋個炒蛋好滑,三文魚份量好足,鋪滿成個多士。多士烘到啱啱好,脆卜卜,又唔會太熱氣。消防員特約:濃煙悲勤炒蛋貝果($70)呢個用咗傳統嘅點心籠去裝西式嘅Bagel,籠底仲真係有點心窿窿紙!個Bagel好結實又唔會過硬,同樣地個Bacon炒蛋好滑好好食,調味又足,可以打卡之餘都唔會剩係得個樣😋Latte x Mocha latte 另外叫咗兩杯嘢飲,兩杯都正常發揮。最欣賞佢哋用咗環保可以重用嘅飲管,飲管上面仲有好靚嘅裝飾,同佢啲杯墊一樣咁靚!
醇薄萬煙三文魚多士($58)
消防員特約:濃煙悲勤炒蛋貝果($70)
Latte x Mocha latte
另外叫咗兩杯嘢飲,兩杯都正常發揮。