2021-09-27
通常去得元朗雞地食飯,多數都係target雞煲﹑邊爐或者各式小炒,無意中係巷尾近yoho town 果邊見到開左間café, 竟然係上次係荔枝角食過既INN元朗分店,裝修風格都一致行庭園路線,就即刻約朋友搵晚放工試下呢間分店鋪頭入邊既空間感覺比荔枝角既細D,始終地鋪同工廠大廈都好難比較,但餐牌既選擇都係大同小異,今次就試一D未試過架啦小食order左一份fish and chips,魚柳不算超巨型,但絕對是即叫即炸,一切開內裏熱氣騰騰,配埋他他醬,兩工啖就KO了呢份前菜,薯條都一樣係粗身版本,裏面滿滿薯蓉,正!主菜今次就試左北海道帶子香蒜辣味意粉,帶子煎得剛剛好,並沒煎得過熟,蒜片橄欖油同辣椒都平衡得好好,唔會過油或過辣,係一道幾清新又唔係咁易食濟既意粉朋友揀咗食扒,試咗佢一啖都ok, 入邊好多肉汁飲品方面就揀左杯凍matchalatte,白色綠色兩層好靚,飲落去唔算太甜,但都唔會有抹茶粉過多而有粉卡係喉嚨既情況朋友嘅西柚茶聽佢講都好清新,入邊仲有果肉可以食Tim
朋友揀咗食扒,試咗佢一啖都ok, 入邊好多肉汁
飲品方面就揀左杯凍matcha
朋友嘅西柚茶聽佢講都好清新,入邊仲有果肉可以食Tim