2022-03-09 139 views
其實冇特登去搵到呢間野,果陣係附近有活動完之後隨便搵到呢間食雞煲嘅就諗住試下估唔到又真係搵到間咁好食!! 因為呢間野唔係好顯眼,係d小巷入面,真係忍唔住要推介晒俾d朋友雞煲有分幾種辣度,見到個變態辣,我就知道一定要揀佢,店員仲再三溫馨提示我真係好辣架🙈哈!食辣又點會難到我地呢d食辣當飲水嘅人呢!結果原來佢呢度嘅變態辣又真係有d料到😛😛絕對唔會覺得唔夠辣反白眼!!連調味料都唔洗再沾已經夠晒香辣至於雞方面雞肉都好新鮮嫩滑,吸埋d麻辣真係超級惹味配料加咗d魚鰾,第一次食感覺幾新鮮,膠質豐富,食落好滑好彈牙之後落湯打邊爐冇再影到相,不過d食材都好新鮮好味值得一講嘅係一定要試下佢地嘅椒鹽粟米,椒鹽味道香濃,甜甜辣辣咁好好味!而且好解到雞煲嘅辣😹

哈!食辣又點會難到我地呢d食辣當飲水嘅人呢!
連調味料都唔洗再沾已經夠晒香辣

至於雞方面雞肉都好新鮮嫩滑,吸埋d麻辣真係超級惹味

之後落湯打邊爐冇再影到相,不過d食材都好新鮮好味