2021-06-01 216 views
好耐冇入過嚟元朗食嘢,今次入嚟元朗都係隨便走走,沒有選定心水餐廳,買完生果後,見到有間漢堡小店,就去咗幫襯一下,冇諗過原來又係一間驚喜嘅小店。😽餐廳主打各式各樣的漢堡,有傳統的芝士漢堡,也有素菜類的漢堡,最特別的是連海鮮裏的漢堡也有供應!👏餐廳雖然不大,但滿有特色,其中一張留言板,滿佈客人對餐廳美食的留言都我都充滿期待!🤓廚房雖小但充滿活力,兩口子又接單到製作食品都非常落力!🧑‍🍳👩‍🍳平常食漢堡包都會選擇汽水為飲品,但這小店竟然提供冷泡茶,漢堡加冷泡茶這個組合,對我來說有幾新鮮,於是我哋各自叫咗一支冷泡茶,我就叫咗一支香甜清新的白桃冷泡茶,朋友就叫左支花香味十足的桂花冷泡茶!🍵餐廳出賽都幾有效率,漢堡及小食都好快送到,賣相吸引,份量十足,看上去比大型連鎖餐廳的漢堡更見吸引!💯朋友叫了一個黑松露啡菇漢堡跟紫心薯餅,朋友表示份量十足,驚食唔晒!漢堡用上一大片啡菇,配有溶化左嘅芝士!滿佈黑松露味道!未放入口已經流晒口水!👍紫心薯餅外皮香脆,流心的紫薯幾甜美!🤩我就點左一個雙層牛肉芝士漢堡配小食洋蔥圈,賣相吸引份量十足!😻先講小食洋蔥圈,金黃外皮炸得香脆,外皮厚薄也恰到好處!內裏的洋蔥也保留
紫心薯餅外皮香脆,流心的紫薯幾甜美!🤩
先講小食洋蔥圈,金黃外皮炸得香脆,外皮厚薄也恰到好處!內裏的洋蔥也保留了鮮甜,沒帶炸到乾晒!非常惹味!💕
雙層芝士牛肉堡分量十足,一隻手都不能完全捉實這漢堡,芝士多到滴晒出來!
麵包充滿着芝麻香味都幾軟熟!👍🏻
大大件的漢堡扒,生熟程度恰到好處,一咬肉汁四溢!香濃的牛肉味配上淡淡的黑朝香味區令人回味無窮!😋
最後要讚一讚小店提供了獨立包裝的茄汁,及一次性的塑膠手套,非常衛生,非常貼心!❤️