2018-07-09
之前元朗剩係得一間野川嘅時候都已經食過幾次,鍾意佢哋夠和風夠地道,唔會太花巧但係食物都有好有質素最近新開左呢間野川系列嘅半自助放題加粥底火鍋,就梗係要來試吓啦星期四晚,人唔算好多, book咗枱就好方便啦,呢間分店都算大間,仲要入邊裝修好得意,用咗好多日本經典卡通,夠晒鬼馬一坐低,侍應服務好好,招呼周到,揀咗一啲自選火鍋配料之後就梗係即刻出去睇吓自助吧有咩食啦冷盤壽司甜點當然唔少得,自選沙律格好多唔同嘅配料,梗有一款啱我口味熱盆就有炸物,小菜,老火靚湯,食物一啲都唔馬虎,炸三文魚骨超正啊當然重頭戲依然係個粥底火鍋啦,先上刺身拼盤,好新鮮,又夠大件,當係餐前小食絕對一流見到個海鮮拼盤,真係哇出嚟,鮑魚好大隻,係肉蟹呀,真心正,好耐未試過出街打邊爐會有肉蟹食啦侍應好細心咁提醒埋每樣海鮮要煮大概時間,以防我哋over cooked食完晒海鮮,我哋嗌咗嘅火鍋配料就嚟啦起初仲擔心食海鮮加配料會唔夠飽,但係估唔到佢份量都幾多,未食粥已經覺得好飽,但係梗係要食埋個粥先得啦唔使自己郁手,坐定定仲有侍應幫忙整呢個海鮮粥,超級好食,吸收晒海鮮嘅精華,入邊仲要加入左菜莆,好有咬感, 每人二百幾蚊,食到捧住個
食完晒海鮮,我哋嗌咗嘅火鍋配料就嚟啦
唔使自己郁手,坐定定仲有侍應幫忙整呢個海鮮粥,超級好食,吸收晒海鮮嘅精華,入邊仲要加入左菜莆,好有咬感, 每人二百幾蚊,食到捧住個肚走,非常滿足