#chrsitine開飯日記 平時收工最中意同男朋友係元朗搵食🤭有去開鳳琴街搵食嘅都一定會都對磨飯唔陌生。今次就食左佢嘅另一條line,主打係食粉麵類,選擇都好多👍🌟川燒牛肉拌魔芋菠菜麵($66)我自己就特別中意食拌麵,加上夏天食拌麵寧舍爽🤭佢川串燒牛肉好入味而且已經炆得好腍身👍辣辣地咁都幾開胃。我欣賞佢有得揀魔芋菠菜麵,最啱好似我咁減緊肥嘅,好味又冇負擔🌟咔吱雞排忌廉撈丁($58)男朋友就叫左邪惡嘅撈丁🤭佢嘅忌廉汁好香而且份量都幾多,每一啖都食都掛汁嘅撈丁,咔吱雞排係佢嘅主打菜式🤭一啖咬落去好脆又juicy,仲要有2塊大大塊,先$58都幾抵食佢仲可以加$10換購小食,我就叫左3款試試🌟香甜南瓜餅|芝士波波腸|芝士麥樂雞佢嘅小食全部都係即叫即整,所以拎到出嚟嘅時候都仲係熱辣辣😍😍我自己就幾鍾意佢個南瓜餅,佢係外皮係煎到好香脆嘅南瓜蓉入邊有甜甜地嘅紅豆蓉👍味道都幾唔錯。男朋友就鍾意食芝士波波腸,好脆而且好多汁👍👍🌟飲品🧋台式奶茶|限定茶🍵我哋都有叫佢嘅台式奶茶,奶茶唔算好甜,亦都幾香茶味,同埋佢加咗寒天飲落就更加有咬口👍嗰日嘅限定茶係葡萄烏龍,飲落都好香提子味而且唔會太甜,同烏龍茶都好夾
#chrsitine開飯日記

🌟川燒牛肉拌魔芋菠菜麵($66)

🌟咔吱雞排忌廉撈丁($58)

佢仲可以加$10換購小食,我就叫左3款試試

🌟香甜南瓜餅|芝士波波腸|芝士麥樂雞

🌟飲品🧋台式奶茶|限定茶🍵
嗰日嘅限定茶係葡萄烏龍,飲落都好香提子味而且唔會太甜,同烏龍茶都好夾👍感覺好清新

大家經過元朗想試吓新嘢都可以試吓呢間小店😍性價比真係幾高㗎

🍴月巴爸 (元朗)
🥸元朗鳳琴街19號鴻運中心地下15-19號舖