2023-12-12
上星期去咗元朗食生蠔,估唔到元朗都有咁高質嘅fine dining👍🏻餐廳位置喺元朗泳池附近,環境清幽,餐廳座位唔多,店員可以提供優質服務😍喺香港好少感受到咁好嘅服務態度🙈首先,我哋叫咗六款生蠔,有淡味食到濃味,每一款都非常新鮮😍睇住店員喺吧枱開蠔🥰非常好嘅體驗😆生蠔屬於清爽類型,入口滑溜,非常鮮甜😋另外仲有食咗蜆貝類👍🏻 店員仲推介左兩款白酒,同晚餐非常配搭😋前菜方面,我哋叫咗鵝肝多士,油香滿溢,每一啖都充滿着鵝肝嘅香味,鵝肝底下再加咗少少黑醋,非常解膩👍🏻然後仲有清酒煮蜆,蜆肉好鮮甜👍🏻食完前菜之後,我哋叫咗一個龍蝦意粉👍🏻龍蝦尾爽口彈牙,仲有配上龍蝦鉗肉😍意粉吸收晒龍蝦汁嘅精華,啖啖都係心滿意足🤤留意到餐廳晏晝仲有做午餐,價錢都非常實惠,喺附近做嘢嘅朋友仔都可以去試吓❤️