2023-09-24
返工咁辛苦,今日收工就同朋友去左元朗打邊爐chill 一chill 慰勞下自己🥘🍻我地揀咗鮮茄白蜆鍋加麻辣鍋湯底個鴛鴦火鍋好大,足料好味!好多新鮮蕃茄,至少有十粒以上大大粒白蜆,蜆肉配合蕃茄湯底變得好鮮甜🤤🤤老闆娘話係親自新鮮淆製架💁🏻♀️埋單時佢重點推介濃湯竹笙花膠雞翅鍋,我哋決定下次再返來試吓👊🏻✨#台山桶蠔🦪我哋一開始先放桶蠔落鍋,每粒都係脹卜卜好肥美架,食落仲好重蠔味同感覺好鮮味👍🏻✨#極上本地手切牛肉(小)🐮叫咗小碟,兩個人食份量好足夠喇🙌🏻平時淥牛肉通常都慣性放曬係麻辣鍋個邊😂。今次我哋放咗好多係鮮茄鍋個邊,嫩滑牛肉配合鮮茄湯底實在好鮮甜,食下食下好快就清晒成碟🫢✨#牛黃喉 & #牛胸爽今次邊爐仲叫咗d平時比較少食到嘅牛部位,牛黃喉 ~ 新鮮夾大份,食落仲好爽脆。勁好食,一試難忘👍🏻牛胸爽 ~食落香口而不膩。✨#什菌野菜籃有三款菜同幾種菇類,啱曬我地,唔使煩叫咩蔬菜🤪食到最後一定要淥多個烏冬,淥左一陣吸晒湯底d精華,真係飽飽大滿足🫶🏻✨ #紅糖米糍粑熱辣辣,口感煙韌,外脆內軟,點埋紅糖又唔會太甜☺️食物質素高,座位好闊落又乾淨,坐得幾舒服,可以再過嚟試吓其他菜式👐🏻
我地揀咗鮮茄白蜆鍋加麻辣鍋湯底
老闆娘話係親自新鮮淆製架💁🏻♀️
✨#台山桶蠔🦪
✨#極上本地手切牛肉(小)🐮
叫咗小碟,兩個人食份量好足夠喇🙌🏻
平時淥牛肉通常都慣性放曬係麻辣鍋個邊😂。
✨#牛黃喉 & #牛胸爽
牛胸爽 ~食落香口而不膩。
✨#什菌野菜籃
有三款菜同幾種菇類,啱曬我地,唔使煩叫咩蔬菜🤪
✨ #紅糖米糍粑
熱辣辣,口感煙韌,外脆內軟,點埋紅糖又唔會太甜☺️