2023-05-31 21 views
好耐冇入嚟元朗探朋友今次同朋友去咗呢間黑木亭試試佢嘅週末放鬆二人套餐(openrice 有折做緊)餐廳不算大 但氣氛很舒服 門口放咗個好吸精嘅甜品櫃本來都諗住最尾試吓 不過剩係食個餐都飽哂 唯有下次encore先再嚟試講返今次個二人餐 內容都好豐富首先嚟個指定菜刺身拼 有我最愛嘅三文魚 切得超厚身 另外一個指定菜是鰻魚+牛蒡+ 炸蝦反卷質感同味道一流 我係其他地方未有食過而主菜就有幾多選擇可以揀 我同朋友都鍾意食比較熱嘅嘢所以我們各自叫左個松露忌廉石鍋 同拉絲芝士泡菜黑豚share前者配烏冬及吉列豬扒 烏冬吸咗cream source有啲似carbonara果種重身口味 加埋黑松露 有啲似食緊西餐feel嘅感覺 後者有少少似芝士泡菜鍋 唔算太辣 比較易入口 用嚟送珍珠飯都唔錯兩個主菜都配個炸豬扒 所以唔飽就奇啦真係。。。。另外因為跟餐 所以都包左兩杯果汁。。。因為有折關係 每人都係二百蚊就攪掂 性價比都算高啦。。。走果陣都再望左個甜品櫃一眼 有好多口味揀。。。不過真係爆quota 啦成餐希望下次嚟可以試埋佢啦
好耐冇入嚟元朗探朋友
餐廳不算大 但氣氛很舒服 門口放咗個好吸精嘅甜品

講返今次個二人餐 內容都好豐富
首先嚟個指定菜刺身拼 有我最愛嘅三文魚 切得超厚身
另外一個指定菜是鰻魚+牛蒡+ 炸蝦反卷
質感同味道一流 我係其他地方未有食過
而主菜就有幾多選擇可以揀 我同朋友都鍾意食比較熱嘅嘢
兩個主菜都配個炸豬扒 所以唔飽就奇啦真係。。。。
另外因為跟餐 所以都包左兩杯果汁。。。
因為有折關係 每人都係二百蚊就攪掂
性價比都算高啦。。。
走果陣都再望左個甜品櫃一眼 有好多口味揀。。。
不過真係爆quota 啦成餐
希望下次嚟可以試埋佢啦