2019-04-06
元朗出名好多好野食😍 今次就約埋朋友去一間小店試下食西餐👅.一坐底會送上餐包同餅乾條配返沙律醬🍞 作為前菜都幾開胃;餐湯好特別有驚喜,可以飲得出係自家制既黑松露野菌湯,但飲得出有落少少龍蝦油黎調味,幾好飲😚.炭燒美國黑安格斯T骨牛扒🥩12oz $268黎到真係超大塊😍 而且見到牛扒既紋路燒得好分明👅 食落好有炭燒味 肉質都好好 食落好juicy 身為牛迷表示好滿足☺️ 配碟既燒菠蘿都勁甜🤤 一啲都唔馬虎~.德國香脆鹹豬手🍖配檸檬🍋忌廉汁 $178一上菜嘅時候真係俾佢嘅份量嚇咗一跳😂 同埋已經好細心地已經切好比我地👍🏻 而且咬落好香脆 脂肪比例都算岩岩好 唔會話太肥好難咬🙈 多數都會整得偏鹹但依個又唔會 反而配埋個sauces 都好match~ 我地仲有飲埋啤酒🍻簡直一絕😚(Happy hour 生啤$68仲有買1送1🤭 點可以唔啤啤佢~ ).每款main都會跟返餐飲同香甜蕃薯條🍟🍠 真係好好味而且都幾飽肚👅 另外仲會跟返一大盤普通薯條可以比你任fill🍟 真係新鮮熱辣炸出黎🙈 辣手架😳 好香脆 仲有黑松露醬同茄汁任點🤤 正呀!!.煎北海道帶子n鮮藍青口墨魚汁意粉 $148唔知有冇人同我一
炭燒美國黑安格斯T骨牛扒🥩12oz $268
德國香脆鹹豬手🍖配檸檬🍋忌廉汁 $178
煎北海道帶子n鮮藍青口墨魚汁意粉 $148
唔知有冇人同我一樣好鍾意食墨魚汁意粉😍 雖然會食到個咀烏卒卒 但就係有佢嘅吸引力😚 果然都無失望都好juicy👍🏻 而且帶子同青口都啖啖肉 一啲都唔馬虎~
炭燒大蝦蟹子蕃紅花忌廉汁意大利飯 $138
同普通飯黎講我都係比較鍾意食意大利飯 因為有d汁同真係粒粒分別😚 而味道幾特別同清新~ 大蝦好大隻仲見到鋪滿佐蟹子係面 都好足料👍🏻
總結,絕對係一間誠意既小店,用料一啲都唔馬虎😚👍🏻 有時係小店同朋友傾下計食下飯都唔錯 反而仲舒適☺️ 逢一至四仲有個$99扒餐可以試下👅