朋友話好耐無去過元朗,特意帶佢去元點食下野🫶🏻今次黎左間小清新風既餐廳,幸好同朋友能夠坐到流水枱設計既座位🤩有個小噴泉⛲️成個畫面勁岩打卡!餐廳都係走日式風❤️🌮Peko墨西哥脆片 $128墨西哥脆片要配牛油果醬同薯蓉一齊食好正🤩啲薯蓉入面有蕃茄、洋蔥,紅腰豆,好似飲緊羅宋湯咁🤣再加埋牛油果醬食,好開胃🤤🦑日本天婦羅海苔魷魚 $68炸粉唔厚,入面係啖啖肉,魷魚好彈牙,海苔味好出,唔會食完好口渴😎🦀白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 $168蟹蓋上鋪滿哂白汁蟹肉海鮮,加埋有芝士,好多料🥳意大利粉都索哂啲汁,軟度岩岩好,十分creamy🤩🐔焗釀明太子雞翼 $48明太子味同雞肉比例岩岩好,明太子味唔會搶左風頭,雞翼仲起埋骨,塞滿明太子,正👍🏻🌯慢煮馬蘇里雞卷 $198用左上髀肉加左鴨胸同埋磨菇製成,雞肉好滑同軟熟,口感非常豐富😚🍦自家製玫瑰味雪糕配雜莓 $38雪糕口味有雲呢拿、玫瑰同竹炭,我地揀左玫瑰🌹,食落去真係有玫瑰既味道,唔會太甜🥰依間我會再encore😌😌下次黎要試其他野!Grass and Sea by PEKO PEKO (元朗)📍元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖
朋友話好耐無去過元朗,特意帶佢去元點食下野🫶🏻

成個畫面勁岩打卡!
餐廳都係走日式風❤️

🌮Peko墨西哥脆片 $128
墨西哥脆片要配牛油果醬同薯蓉一齊食好正🤩

🦑日本天婦羅海苔魷魚 $68

🦀白汁海鮮釀蟹蓋意大利麵 $168
蟹蓋上鋪滿哂白汁蟹肉海鮮,加埋有芝士,好多料🥳
意大利粉都索哂啲汁,軟度岩岩好,十分creamy🤩

🐔焗釀明太子雞翼 $48

🌯慢煮馬蘇里雞卷 $198

🍦自家製玫瑰味雪糕配雜莓 $38

依間我會再encore😌😌下次黎要試其他野!

📍元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖