2023-02-11
再次嚟呢間 「The Yell-Owl Seafood and Grill」,因為覺呢間餐廳環境氣氛不錯,座位亦很舒服,最啱收工之後嚟慢慢嘆個晚餐。地點位於元朗泰利街。餐廳西餐為主打,有供應全日早餐、扒類、特色沙律及前菜,更有海鮮選擇,亦有意大利飯及意粉。總體食物及飲品選擇十分多樣化。Set Dinner提供有四款主菜,有扁意粉、意大利飯、漢堡及牛扒,每位$238,有加一服務費。前菜有《燒南瓜鮮蝦沙律》同埋配《南瓜湯》,尤其喜歡沙律,整體食材很新鮮,本人覺得呢個沙律味道十分不錯。Main Course 《紐西蘭肉眼》,選擇了五成熟,入口有肉汁及牛味,不過我個人覺得畧為熟了少少,否則會更為理想。另外亦很欣賞伴碟的焗蒜,夠香濃又惹味;至於薯條,餐廳選用了超闊身那一款,大大條不會炸得太乾身。最後,決定選了甜品《芝士蛋糕》,因為今晚突然想來一點甜。蛋糕質感、甜度、口感味道都可以,令整個晚餐更完滿。