2023-04-29
隨著YOHO生活圈變得熱鬧、亦都多左好嘢好嘢食!但呢間居酒屋#逸之燒,就系呢區嘅老店。之所以可以系度開業咁耐。佢地嘅食物款式及質素良好,以至環境同服務都有一定水準,所以就吸引度我呢個回頭客再度光顧!!食物選擇好多,包括剌身、串燒、鍋物等等,我個人推介佢嘅串燒熟食!😋而牆壁都掛有幾幅日本掛畫,座位也算寬敞。R1松葉蟹粥比我預期中大豌,粥底好綿,有蟹香鮮味,我地兩人合共食左八個飯碗,好香蟹既鮮味。A5.燒鵝肝多士以一口形式,鵝肝又厚都幾肥美,而多士烘得好鬆脆。值得再encore呀!B3.汁燒黑椒安格斯牛肉串食落味道有濃烈黑椒汁牛肉味,細細串,入口即化。配合得啱啱好!J1.雜錦串燒十本系咁多串當中雞肉棒,豚肉鵪鶉蛋串 及豚肉荔枝串值得稱讚!!汁燒免治雞肉棒香脆內軟骨嘅雞肉,沾上照燒蛋汁食令焦香令雞肉更有層次,十分美味😋鹽燒豚肉鵪鶉蛋串 三隻鵪鶉蛋被鹽燒豚肉包住都食落幾有口感又香口。鹽燒豚肉荔枝串豚肉捲住荔枝串,果味十分突出,食落又Juicy,一咸一甜,惹味十足。總結:兩個人系度食左大約600蚊,可以係元朗可經營咁耐,就有番返咁上下,真心推介。
R1松葉蟹粥
A5.燒鵝肝多士
B3.汁燒黑椒安格斯牛肉串
J1.雜錦串燒十本
系咁多串當中雞肉棒,豚肉鵪鶉蛋串 及豚肉荔枝串值得稱讚!!
汁燒免治雞肉棒
鹽燒豚肉鵪鶉蛋串
三隻鵪鶉蛋被鹽燒豚肉包住都食落幾有口感又香口。
鹽燒豚肉荔枝串