2021-03-29 1204 views
呢間係我由細細個食到大嘅印度餐廳(據我了解老闆好似係巴基斯坦人),自從石崗咖喱屋由又新街搬到而家位於大馬路嘅新舖,我都未去食過。因為平時去開安寧路嗰間蓬萊咖喱屋。今次一行四人,食咗兩個商務午餐、一個午餐同一個學生午餐。1️⃣雞湯呢個湯質感少少似馬蹄露,再加蛋花青豆,口味似係歐洲嘅唐餐,個人不太喜歡。2️⃣蔬菜咖喱角🥟🥠呢個幾好食,咖喱夠辣夠晒過癮,外皮亦都幾脆口。附上嘅醬汁亦都好香濃,唯獨是覺得唔夠熱,如果可以熱啲就正。3️⃣牛、羊咖喱🥘🥘我唔係南亞人,冇辦法評論正唔正宗,我只可以講呢度嘅咖喱夠味,夠香。不過比起其他我食過嘅咖喱,呢度嘅咖喱偏油膩,基本上食落口成啖油,減緊肥嘅人可能唔鍾意。4️⃣串燒五香魚咖喱、鐵板烤雞🥘我最喜歡的印度菜。呢度個油份控制得好好,唔會好似其他餐廳咁,食完之後剩返成碟油喺度。5️⃣跟餐餸印度飯、原味及蒜香薄餅🍕呢度值得一讚,大多餐廳只可以二擇其一,但呢度係飯加薄餅全奉。6️⃣飲品份量幾足,茶香檸檬靚🍋服務💁🏽‍♀️💁🏾唔錯。中途要求轉枱都冇比面色我哋睇。用餐環境覺得舊鋪會有氣氛啲,新鋪呢度都幾闊落。可能之後解除左防疫禁令,又會加返密啲枱凳餐廳定位以午餐角度來講,算係幾抵食👍🏼商務午餐

1️⃣雞湯

2️⃣蔬菜咖喱角🥟🥠

3️⃣牛、羊咖喱🥘🥘

4️⃣串燒五香魚咖喱、鐵板烤雞🥘

5️⃣跟餐餸印度飯、原味及蒜香薄餅🍕

6️⃣飲品份量幾足,茶香檸檬靚🍋

服務💁🏽‍♀️💁🏾
唔錯。中途要求轉枱都冇比面色我哋睇。

用餐環境

餐廳定位
以午餐角度來講,算係幾抵食👍🏼
商務午餐$68。午餐$56。學生餐$36