2024-06-11
身為元朗街坊,每次想食放題都必定會去Yoho Mall 嘅極尚大瀛喜日本料理,因為又就腳,食物又好食😋!手機用QR code落單可以叫刺身、壽司、創意料理、手卷、燒物、炸物、天婦羅等等。款色真係好多!絕對有超過100款🤩!而且出面仲有冷盤小食、飲品同甜品自助區。真係食極都食唔完呀!🐟刺身呢到嘅刺身即叫即製,非常新鮮!有北寄貝、帶子刺身、池魚王刺身、挪威三文魚刺身、油甘魚刺身、鮑魚、牡丹蝦、甜蝦、松葉蟹腳刺身,連松葉蟹都任食呀!師傅仲將刺身擺到好靚,真係色香味俱全!每款刺身都好新鮮,色澤非常靚,回本必食!🍣壽司大力推介鵝肝壽司,每件鵝肝都係熱辣辣煎好入口即融,肥得嚟又唔膩!嘩!呢到仲可以任食藍鰭拖羅壽司!拖羅新鮮油香味重,入口即化,魚香味充滿成個口好幸福啊!其他壽司仲有極尚三文魚腩、黑松露珍寶帆立壽司、深海池魚王、藍鰭吞拿魚、鹽燒三文魚腩、醬燒左口魚邊、龍蝦沙律拌櫻花蝦多士、京蔥拖攞蓉塔、極尚花之戀!款色多到食唔完呀!🦪燒物川燒珍寶鮮蠔燒入口惹味帶點辣,而口感鮮嫩美味。蒜蓉焗帆立貝就非常香燒蒜味、上面滿滿燒蒜蓉配埋帆立貝、入口鮮甜嫩啖啖蒜蓉味!🍘炸物一口芝士細細件甘香脆口啖啖濃濃芝士味。
🐟刺身
🍣壽司
🦪燒物
🍘炸物
一口芝士細細件甘香脆口啖啖濃濃芝士味。北海道牛乳鮮奶卷金黃脆口,入口外脆裏面啖啖奶香。芝士年糕入口脆而煙糯咸咸甜甜,必食之選。
🍲熟食類
熟食類既種類又係無敵多!其中鮑汁扣花膠、蜜糖芥末沙拉蝦球、黃金鮮魷、香草牛油煮蜆都係推介之選,仲有!竟然有壽喜燒牛肉,呢牛肉又滑又有牛肉味,壽喜燒湯味道甜而不膩,我都忍唔住encore左次!
🐥金牌紅燒乳鴿王
呢一隻紅燒乳鴿王係必食之選!乳鴿賣相色澤潤澤均勻,外皮香脆,肉質軟嫩入味,一定要食多幾隻!
🍰甜品
甜品又係超級多款!有芒果瑞士卷、檸檬撻、芒果芝士杯、木糠布丁杯、朱古力慕絲杯、雲石芝士餅、貓爪芝士奧利奧、粉紅甜甜圈、每一款都係細細件,啱晒每樣都試下!仲有,呢到有任食燒榴槤!作為榴槤控嘅我又點少食狂食燒榴槤呀!
📍極尚大瀛喜日本料理 (元朗)
元朗朗日路9號形點 I L2樓2001a號舖