2021-10-13 70 views
今日約左朋友黎到muse furniture,食期待已久的下午茶。因為餐廳比較難book關係,我地都係提前預約的,依間餐廳係不接受walk in。🌾餐廳位置其實係錦上路,需要自己塔車過黎先黎到(元朗係有小巴去到),如果有楂車的朋友仔黎就方便d,有免費泊車2小時。如果我係元朗站出發過黎大概用3至4個字就黎到架啦,上網睇左資料見到有個靚靚花園可以打卡影相,但入座時間起計係1個半1鐘左右,所以如果影相可以等食完野再慢慢影。撞正今日天氣靚再加上有太陽射入黎光線成個環境真係好有feel!黎到餐廳見到外圍好靚,一大片草地,望到都覺得好舒服😌佢有分室內和室外,今次我地被分配在室內用餐,門面係比較型格的黑色咖啡廳,入到去ge環境係比較歐陸式古典風格,暗黑做主題,裝修設計非常用心!一坐底侍應好貼心比張QR Code叫我地掃MENU,裡面menu內容清晰,好多野都好想食。《忌廉牛油白酒燴青口》🦪🍲忌廉汁香濃又creamy ,不會蓋過青口的鮮甜,而且青口新鮮,白酒配上忌廉,又香又好味,十分推薦鐘意食青口的朋友!!
《黑松露帶子大蝦可麗餅》🌮我地點左人氣比較出名Ge可麗餅,份量好大,兩個女仔食已經好足夠,菜式
🌾

《忌廉牛油白酒燴青口》🦪🍲
忌廉汁香濃又creamy ,不會蓋過青口的鮮甜,而

牛油忌廉白酒燴青口

《黑松露帶子大蝦可麗餅》🌮
我地點左人氣比較出名Ge可麗餅,份量好大,兩個女仔食已經好足夠,菜式都好豐富,面頭會有層流心蛋,有兩隻大蝦,兩粒佈滿黑松露Ge帶子,可麗餅中間夾著椰菜絲同沙律汁,非常醒胃,配塔亦非常之好,成個菜式都比較特別,下1次黎食我可以再Encore!!!
黑松露帶子大蝦可麗餅

《芝士肉醬大啡菇配薯條》🍄🧈🍟
食落去有驚喜,大啡菇面頭有層芝士好香濃,而且佈滿左肉醬係度,食落去中間係有層次感,而且咬落好juicy,味道好夾,成件事即刻昇華左!有埋著條做伴菜,非常滿足!
芝士肉醬大啡菇配薯條

《焦糖咖啡》☕️
口感不錯,塔配濃縮咖啡,濃郁的焦糖味,甜味剛剛好,好飲!
焦糖咖啡

2021-10-11