2020-01-05
今晚約咗住喺元朗而又好耐無見嘅朋友食晚飯我就提議食泰國菜🇹🇭佢就話屋企附近有間喺元朗都幾出名😇而街坊都讚嘆嘅泰國餐廳於是急不及待嚟到🤤眼見都幾多人食😮好彩仲有位🙏🏻店員亦好快安排坐位用膳環境方面枱櫈以至牆上佈置、燈飾好有泰國風🇹🇭感覺好似置身泰國夜市當中食物方面點選咗幾道菜式泰式炒飯 $118泰式炒飯都食過唔少次而今次食第一啖覺得好醒胃👍🏻炒得非常入味😋如果唔係Share我諗一個人成碟都食得晒冬陰公湯 (細) $108一向都唔係咁食得辣🙈呢煲冬陰公湯又唔算好辣👍🏻除咗本身嘅香辣味仲Feel到好濃烈嘅椰奶香😋絕對係煲湯嘅精華所在肉碎生菜包 $108小時候最愛嘅菜式之一😳肉碎加入乾蔥、香葉同辣椒一齊炒份外野味馬拉盞炒通菜 $78看似好普通,其實加咗麵豉醬去炒,好適合餸飯炸蝦球 $88一上枱已經爭住夾黎食🤣外脆肉厚😋點埋甜酸辣椒醬更加正黑加侖梳打 $38未試過飲呢隻👅天氣咁熱當然要飲返杯凍飲解下渴啦青檸梳打 $38飲品一到賣相令人心曠神怡😇朋友亦大讚夠大杯先夠爽整體相當有地道風味😋 估佢唔到😂有機會入元朗想食泰國菜一定要黎試
食物方面點選咗幾道菜式
我諗一個人成碟都食得晒
冬陰公湯 (細) $108
肉碎生菜包 $108
馬拉盞炒通菜 $78
看似好普通,其實加咗麵豉醬去炒,好適合餸飯
炸蝦球 $88
一上枱已經爭住夾黎食🤣外脆肉厚😋點埋甜酸辣椒醬更加正