2021-12-26 66 views
元朗出晒名多好嘢食😋今日就嚟到元朗安寧路呢間充滿日式裝潢嘅千杯串居酒屋,我諗大部份香港人都同我一樣,難以忘懷日本嘅味道…今日咁忙都冇時間食嘢,個肚打晒鼓啦😂所以一口氣叫咗沙律、人氣海鮮拼盤、串燒、雞翼、拖羅飯、雞泡魚干…樣樣都係賣飛佛😚海之幸海鮮拼盤$278 🦑拼盤包括原條火箭魷魚,磯燒鮑魚,2隻扇貝,虎蝦,淨係聞下已覺香噴噴🤤扇貝新鮮又夠大隻,配搭醬汁更覺鮮甜鮑魚燒得夠乾身,口感煙韌又彈牙,咸度適中 魷魚好出色,魚身雪白漲卜卜,好新鮮,而且燒得剛剛好,唔會韌又保留到魷魚鮮味,讚👍🏻虎蝦肉質雪白爽脆,好想食多隻😂雞全翼(手羽先) $28/隻金黃色脆皮包住Juicy肉汁,仲要淋上厚厚蜜糖,真係好有驚喜呀😋其實原隻雞翼係好難燒得均勻,通常乾身個翼尖就乾晒,呢度保留到翼尖仍然係脆皮但唔會燶邊,技術一流👍🏻和牛串 $38 牛舌串$38和牛串有4塊,燒得好腍身,脂肪分佈平均,一咬就溶喺口🤤牛舌串有3塊, 好有牛味而且一啲都唔韌,啱晒配啤酒🍻雞泡魚干 $48🐡好香口而且燒得軟腍腍,陣陣炭燒香好惹味軟殼蟹沙律 $68🥗原隻軟殼蟹炸到金黃色,炸粉好脆而且蟹身好Juicy 又軟棉棉,配埋沙律食減低油膩感

今日咁忙都冇時間食嘢,個肚打晒鼓啦😂
海之幸海鮮拼盤

海之幸海鮮拼盤$278 🦑
扇貝新鮮又夠大隻,配搭醬汁更覺鮮甜
鮑魚燒得夠乾身,口感煙韌又彈牙,咸度適中
虎蝦肉質雪白爽脆,好想食多隻😂

雞全翼(手羽先) $28/隻

和牛串 $38 牛舌串$38
和牛串有4塊,燒得好腍身,脂肪分佈平均,一咬就溶喺口🤤
牛舌串有3塊, 好有牛味而且一啲都唔韌,啱晒配啤酒🍻
雞泡魚干

雞泡魚干 $48🐡
好香口而且燒得軟腍腍,陣陣炭燒香好惹味
軟殼蟹沙律

軟殼蟹沙律 $68🥗
原隻軟殼蟹炸到金黃色,炸粉好脆而且蟹身好Juicy 又軟棉棉,配埋沙律食減低油膩感,酸甜汁好醒胃
滑蛋牛拖羅飯

滑蛋牛拖羅飯 $78 🍳
採用日本蛋夠軟滑香濃,半熟口感非常啱我
半熟牛上碟仲有少少血水,保留到原有牛嘅鮮味同幼滑度,拌埋紫菜 、滑蛋,口感層次又再提升,所以佢地3個真係好朋友嚟🤤

Sapporo生啤做緊第二杯半價,啱晒啲鍾意飲返幾杯嘅朋友,另外餐廳8:45後仲有85折添,訂座仲有優惠,可以用$10換一隻燒蠔,真係好抵呀!

整體食物質素非常唔錯,食材新鮮,廚師手勢抵讚,餐具非常精美,擺設又用心,讓食客置身日本居酒屋🏮中,如果場內再播放日本音樂就會更加投入😄
室外有兩張4人枱可供吸煙人士/寵物人士
讓兩者食客可以有更多選擇👍🏻