2022-09-15 454 views
每當我好想食川菜,都會諗起呢間餐廳,除左店名夠曬記憶點之外,食物質素亦好有水準,只係地方比較僻靜,但仍然吸引唔少食客捧場。辣子拼盤(大腸、鴨舌、雞軟骨)高溫炸至甘香酥脆,入口咸香,椒鹽味岩岩好,少少微辣,真係食到停唔到口。大腸同雞軟骨既油脂比較多,但食落唔會成日油,炸得好乾身,唔食唔知,原來炸鴨舌係非常惹味,呢個菜式跟埋啤酒一齊食,爽!碟面有大量辣椒,其實係香多過辣,辣度算係BB辣,就算唔食得辣既朋友仔都一定食到。香蒜炸子雞半隻呢味餸係有緣先食到既菜式,因為唔係每日都供應,有既話絕對值得一試。雞皮炸到脆卜卜,雞肉又唔會過熟,連皮一齊食,雞油油脂既香味同雞肉融為一體,再點埋薑蔥蒜熟油豉油,有香料同醬油配襯,味道更加豐富。蓮藕炒咸肉小菜夠鑊氣,用蒜粒香芹爆炒,一上菜就聞到好香,味道咸中帶甜,偏甜多,咸肉比較肥。如果鍾意咸香多d/怕肥既朋友仔可以叫其他小炒試下。呢間餐廳既炸物同椒鹽都做得唔錯,如果你第一次來食既話記得試下。其實餐廳仲有好多菜式都好吸引,見到隔離枱上菜,都會俾香味同外觀吸引,令你不自覺望多兩眼🤤另外溫馨提示下大家,呢度1900左右就開始多人,店舖有兩層,地下多數無位,要上二樓,

辣子拼盤(大腸、鴨舌、雞軟骨)

香蒜炸子雞半隻

蓮藕炒咸肉

呢間餐廳既炸物同椒鹽都做得唔錯,如果你第一次來食既話記得試下。其實餐廳仲有好多菜式都好吸引,見到隔離枱上菜,都會俾香味同外觀吸引,令你不自覺望多兩眼🤤另外溫馨提示下大家,呢度1900左右就開始多人,店舖有兩層,地下多數無位,要上二樓,落單無咁方便同快捷,樓梯牆位可以襟鐘仔,但位置唔太覺眼。

好味:4/5
環境:3/5