2021-11-27 186 views
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖辛勞完一個星期,去到星期尾的時候,要跟朋友好好享受一番,元朗有很多美食,但今次走來一間高質素的西餐廳,實行要來鋸扒。Set Dinner $238紐西蘭肉眼、鐵板薯條西蘭花紐西蘭肉眼扒配薯條,肉質一啲都唔鞋!肉汁多到爆出嚟, Juice得來又有咬口!我好用咩非常之濃郁,七成熟下次可以食生一點。配菜都做得很出色,最鍾意就係香烤過嘅蒜頭加上牛肉一起吃。前菜有溫泉蛋扒蘆筍西蘭花車厘茄沙律和餐湯溫泉蛋做得好出色,真係非常之爆漿,吉爆蛋黃之後連埋蔬菜食,蛋味好濃郁。賣相非常吸引!連埋餐湯,前菜已經給人眼前一亮的感覺。$218 三款海鮮任選(海鮮拼盤)鮑魚4隻、帶子4粒、虎蝦2隻可以自選烹調方式,我們選了蒜蓉牛油汁,非常滋味。鮑魚大大隻,而且食得出非常新鮮,肉地有咬口!帶子煎得剛剛好,對面還很嫩滑!虎蝦好大隻!蒜蓉牛油香沾滿了整隻虎蝦,我用實淨新鮮!澳洲西冷扒$238澳洲西冷鮮嫩、鬆化、入口有咬口之餘,同時間亦都食到很重的牛肉味。西冷扒煎得剛剛好,要求六成熟,裏面還是粉紅色的,配菜也煮得

元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖

Set Dinner $238
紐西蘭肉眼、鐵板薯條西蘭花

前菜有溫泉蛋扒蘆筍西蘭花車厘茄沙律和餐湯

$218 三款海鮮任選(海鮮拼盤)
鮑魚4隻、帶子4粒、虎蝦2隻
可以自選烹調方式,我們選了蒜蓉牛油汁,非常滋味。
虎蝦好大隻!蒜蓉牛油香沾滿了整隻虎蝦,我用實淨新鮮!

澳洲西冷扒$238
西冷扒煎得剛剛好,要求六成熟,裏面還是粉紅色的,配菜也煮得合宜,香烤過得蒜頭,配上芥茉醬夾牛肉一起入口,多種層次。

2021-11-25
$350 (Dinner)