2023-06-18
今年父親節 又同爸爸去呢間餐廳慶祝😆其實近年既佳節生日 父親大人都會首選去呢間餐廳 因為佢地既水準同服務一直都keep得好好👍🏻入座之後 會有一個小小既麵包籃 包括有三款麵包🥖🍞 三款麵包都唔錯 蘸麵包既醬汁都好惹味🍴炭燒美國頂級1855西冷牛扒 (10oz) ($348) <套餐包括沙律/餐湯 + 餐飲>"1855"係美國著名既牛肉品牌 佢地出品既牛肉脂肪分佈會比較均勻 🤤牛扒表面有好香既炭燒味☺️ 我地叫左5成熟 佢地既生熟度控制得好好之餘 亦唔會有血水 而且1855牛扒既肉質感覺真係比較軟嫩😋 薯菜方面 我地揀左南瓜蓉 佢地既南瓜蓉又甜又滑又creamy 真係好好食!!😍 🍴德國鹹豬手 ($298) 鹹豬手既鹹度適中 加埋蜜糖芥末醬一齊食都唔錯 皮亦都焗得幾脆唔會好硬👍🏻 同埋已經切好哂一舊舊 岩哂我呢d懶人🤣 配菜仲有薯仔沙律同酸椰菜 如果酸椰菜既份量多d就好 因為同鹹豬手真係好夾🤭 其實個豬手真係好鬼大份 我地食完係飽到上心口😂😂 所以我覺得可能會比較適合三個人或以上一齊share黎食
🍴德國鹹豬手 ($298)