2023-05-21
朋友話見到人打卡好靚,想試吓呢度杯Tiramisu coffee,就一齊去🏃🏻🏃♂️地方不算大,座位擺枱舒適,全白裝潢乾淨俐落,有窗口位可以望吓街景,天氣好時有陽光射入嚟感覺舒適🌞食物menu以三文治、意粉等輕食為主🍽️「煙三文魚牛油果三文治」($90) 🌮 有牛油果、煙三文魚、生菜、蕃茄,包得好實,唔會輕易一咬就散開 ✨煙三文魚新鮮,份量唔少,口感肥美,味道唔會過份鹹;牛油果🥑口感幼滑,生熟程度完美👏🏻麵包軟熟,生菜新鮮清爽;味道調味適中,口感豐富,相當飽肚,值得一試💫「All Day Breakfast Lite」($90) LITE都已經幾豐富😄有薯餅、太陽蛋、靚靚車厘串茄、酸種多士同埋烤大啡菇,另加$15加咗坎伯蘭腸;蛋可選炒蛋或太陽蛋,今次揀咗太陽蛋,可以有蛋黃汁🍳Sourdough外邊硬脆,帶麥香,好有咬口,係我鍾意嘅口感😋上面搽滿creamy嘅牛油果碎🥑好食👏🏻「Tiramisu Coffee」($48) ☕️入口咖啡味同tiramisu味比例啱啱好,鮮明分層,cream好滑,濃郁順口,上層朱古力粉鋪滿整個杯面,成個視覺夠哂😊同一時間飲到coffee又食到tiramisu,非
「Tiramisu Coffee」($48) ☕️入口咖啡味同tiramisu味比例啱啱好,鮮明分層,cream好滑,濃郁順口,上層朱古力粉鋪滿整個杯面,成個視覺夠哂😊同一時間飲到coffee又食到tiramisu,非常好🤓
「Crunchy Caramel Latte」($45) ☕️面層放焦糖碎,入口有脆脆甜感,有鮮奶咖啡嘅香滑,焦糖味唔算非常特出,但甜度剛好,唔錯🌷