元朗不嬲都多野食,林林種種咩類型都有,諗食咩真係會好難諗,結果都係行到邊食到邊啦,結果見到間樸素風既西餐廳(夏捌月),整間餐都以簡單白色為主,舒服又整潔既感覺。😊👍🏼晚餐餐牌內既菜式都算多(有28種),諗左陣,我地點選左:「B5.美國雞扒併鮑魚$98均送餐湯、法包、熱飲(凍飲+$2)」、「B7.忌廉汁平目魚扒併元貝$138均送餐湯、法包、熱飲(凍飲+$2)」,最驚喜既係餐廳係無收加一服務費!🐔🐟🍟🍞🍴🍹「餐湯、法包」是日餐湯有紅湯同白湯兩種,紅湯係羅宋湯,白湯係「蘑菇雞肉湯」。我地都叫左白湯,而湯碗都印上微笑符號,煥心微笑,湯內好多蘑菇粒同雞粒,食落好有口感,好香濃既忌廉湯。另外配上法包,法包再沾上忌廉湯食,口感好豐富。🍲🍞「B5.美國雞扒併鮑魚」配上黑椒汁,薯菜,有西蘭花及蕃茄作伴碟。雞扒有2件,煎得外皮香口肉質唔會太乾身太靭,唔會太油膩。原隻鮑魚肉質十分細嫩,完全都唔會靭,配上綠色的鮑魚肝醬,食落好有味道有所提升。最欣賞就係薯菜,原來薯菜係用上薯格(有3件),食落好似麥記既薯餅,食完都想再食。🐔🍟「B7.忌廉汁平目魚扒併元貝」配上白汁,意粉。整個賣相都好吸引,有西蘭花及蕃茄作伴碟。
美國雞扒併鮑魚
忌廉汁平目魚扒併元貝
「B7.忌廉汁平目魚扒併元貝」配上白汁,意粉。整個賣相都好吸引,有西蘭花及蕃茄作伴碟。平目魚有2件,煎得好香脆,併上元貝增加口感,整個都唔會太鹹,不過平目魚味道就略微淡,沾上白汁會增加味道。🐟🍝
餐飲
「餐飲」熱飲就跟餐既,如果轉凍飲就要+$2。叫左杯熱檸水、樽裝凍奶茶。熱檸水內檸檬都少片數,最欣賞係樽裝凍奶茶,因為好香滑好濃,但甜度就固定,但如果太甜,店員提供額外杯冰,這樣可以加冰中和甜度。🍹☕️

「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📋
2016-11-17
$238 (Dinner)
美國雞扒併鮑魚
忌廉汁平目魚扒併元貝