唔知有冇人特別鍾意食有咬口嘅上海麵 呢間元帥麵館就係轉整上海麵!無論係粗麵幼麵都非常有咬口 而且撈麵仲特別入味 價錢仲係30左右!上次我就試過佢嘅元帥炸醬麵 好多配菜非常colourful 今次都試左新嘢!🍝元帥麻醬撈麵(+菜心)💰32(+7)可以見到麵嘅上面鋪滿左一層肉鬆 簡直好似肉鬆被咁😍 下面就有花生 胡蘿蔔 青瓜絲 芽菜等配菜 全部都色彩繽紛 望落都特別開胃肉鬆係鹹鹹地嘅口感 但係撈勻麻醬之後會偏甜 似日式胡麻醬嘅撈麵感覺 注意!肉鬆撈勻之後會同醬無法分離!所以建議but定D肉鬆去第二個碗度先 而且下面白色嘅粗麵非常有韌勁 所以特別適合撈來食!而麻醬口感清新 忍唔住食足成碗雖然呢間真係超抵食 但係荃灣路德圍嘅分店已經關門 不過見到元朗仲有分店!好彩路德圍仲有好多掃街小食可以比大家一飽口福 希望可以多D發掘呢種小店 令大家品嚐更多唔同菜式啦!📌 元帥麵館 (荃灣)荃灣路德圍26號地下📌元帥麵館 (元朗)元朗西菁街9號富盛大廈地下78-79號舖

🍝元帥麻醬撈麵(+菜心)
💰32(+7)
元帥麻醬撈麵

📌 元帥麵館 (荃灣)
荃灣路德圍26號地下

📌元帥麵館 (元朗)
元朗西菁街9號富盛大廈地下78-79號舖
2021-06-10
$50 (Lunch)
元帥麻醬撈麵