2024-11-04 64 views
去元朗嘅老闆火鍋冰室真係食到停唔到口!佢哋嘅椰子雞煲真係一流,用純椰子水煲成湯底,唔單止清甜,仲帶有淡淡嘅椰香,飲落清新得嚟唔覺膩!雞肉浸足椰子味,好嫩滑,每一啖都係幸福嘅感覺。湯底食到差唔多嘅時候,再加啲肥牛、魚丸同埋海鮮,真係爽到爆!最驚喜嘅係,佢哋仲有蟹皇,啲蟹膏豐滿又鮮甜,一啖咬落去係勁滿足!自助區仲有好多配料,海鮮選擇多,仲有啲新鮮嘅流浮山蠔,食落都好鮮甜彈牙。最後,餐後仲有任食雪糕,可以自己拎,啱晒食完熱辣辣火鍋後嚟個冰涼嘅收尾。總結嚟講,老闆火鍋冰室無論係價錢、食材質素都好值得!呢個價錢可以任食兩小時,真係抵到爛!推薦俾所有鐘意食火鍋嘅朋友,下次有機會一定要嚟試吓!