2023-07-30 22 views
分享一個超級👍好味嘅日本餐廳:元朗嘅🌟黑木亭居酒屋🌟!我同我嘅朋友去咗呢間餐廳,揀咗佢哋嘅平日商務二人餐,結果就係完全感受到嘅「物超所值」💰!首先上嚟嘅係一碟三點刺身盛🍣,有八爪魚、三文魚同油甘魚,啲刺身新鮮得嚟就好似剛剛由海裡游上嚟咁🌊,一入口就好似係浸緊海水咁清新👌!另外仲有一碟火火灸左口魚邊卷。不過,真正嘅驚喜係啲飯啦🍚!我哋揀咗一份流心熔岩蛋三文魚飯同一份灸燒四合丼,呢啲飯真係可以用「口感爆表」嚟形容啦!🍣🍚 四合丼入面好多牛肉同天婦羅蝦,份量非常足夠.熔岩蛋三文魚飯的蛋黃流心,加上鲜美的三文魚,口感極佳.😋🍣最後,飯後仲有榴槤雪糕🍨,呢個雪糕真係「一入口,即開心」!榴槤味濃郁,口感滑順,完美嘅結尾👍!總括黎講,如果你想食到抵食、又有驚喜嘅日本菜式,就一定要嚟呢度啦!記得留位啊,因為啲位有限,要快啲預訂啊📞!
分享一個超級👍好味嘅日本餐廳:元朗嘅🌟黑木亭居酒屋🌟!