2024-01-08
本人到奧海城分店堂食,明明我元氣尊尚會員,已經等候超過30分鐘,前面號碼191號無應,輪到我192號,職員話執埋枱入得,叫我等,點知前一個號碼191嚟返,職員話張枱要比返前一個號碼,職員解釋我未入去,所以要比返上一個。問題:明明叫左我號碼,之前嗰個無應機,過左先到應該係補飛,有咩理由我未入就唔算數,要比返前一個,我同職員理論,職員幫191解釋話191可能聽唔到叫飛,同埋佢話係公司政策,咁我覺得好唔公道,第一,191叫左飛無回應係佢自身責任,第二,職員叫飛192但又未入得要等候,係職員責任,192嘅我好守法等待,叫飛即時回應,點解變咗好似我有責任咁呢?第二點:入坐後熱水器近乎慢流,未達正水出水標準,我要用力花1分鐘以上才斟滿水,一般人要承受一分鐘燙著手斟水已經好不合理,我呼叫職員,職員話壞壞地,叫左師傅整,嘩,原來一早知道有問題,事前又唔出聲,又無一早比熱水壺,服務水平都有問題。最後,我會將奧海城分店列入黑名單,永不惠顧,並將今次不愉快經歷惠顧告訴親朋好友。最最後,當天係本人生日前夕,職員的服務令本人有一個深刻的生日前夕記憶。