2020-04-14
🐭重點推介!饞嘴萬萬歲ChamZeoiLongLongLife🙌🏻牛牛火鍋放題萬歲萬歲萬萬歲🙌🏻....🐭好歡喜舖頭嘅裝潢,現代感中帶點北歐風丶北歐風中帶點日系、日系中帶點少女風。空間位置非常寬躺,空氣清新全冇邊爐氣味,而且成間鋪都係落地玻璃,樓底非常高,好開陽!所有嘢都好乾淨整潔。非.常.舒.適!🤩....🐭1人1個煲仔自己打,非常衛生!湯底有6款:大地鰹魚鍋、美人豆乳鍋、日式麻辣鍋、骨膠原豬骨鍋、芝芝蕃茄鍋、牛牛秘見鍋(壽喜燒湯底)。牛肉及豚肉各有三款等級價錢可以選擇。可以選定量放題(只有一份肉)或全放題(肉類、火鍋配料、甜品、飲品任食)。然後又可以選60分鐘或90分鐘放題,個人覺得90分鐘冇咁趕急可以慢慢嘆。....🐭由於最近抗疫期,牛牛亦推出咗 $68/ $78/ $118 外賣火鍋, 有齊湯底、牛肉丶配料丶蔬菜,非常抵食!....🐭 澳洲M6和牛及日本極級豚肉放題 90分鐘 $198賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅和牛油脂分布非常平均,入口軟滑鬆化,充滿牛肉香味。豚肉亦非常優秀!....🐭放喺出邊嘅任食火鍋配料非常乾淨衛生,擺放整齊
饞嘴萬萬歲
份量👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
澳洲M6和牛
日本極級豚肉
🐭放喺出邊嘅任食火鍋配料非常乾淨衛生,擺放整齊,仲有啲乾冰煙喺度飄飄吓,非常吸引!蔬菜外表翠綠,丸類顏色鮮明!個人覺得較特別嘅食物有:蛋皮餃子、青蘿蔔片、寬條薯粉、芝士鱈魚餅、番薯苗。
火鍋配料
仙氣火鍋配料
仙氣蔬菜
🐭醬料區居然有青柑桔!青柑桔來貨少,喺其他火鍋店或超市基本上已經絕左種,只能夠喺東南亞食品舖買到,而且仲好貴。
🐭甜品係Movenpick雪糕(朱古力味、雲呢拿味、雜莓味) 及Mega雪糕條。食幾球雪糕都已經回本!
Movenpick雪糕、Mega雪糕條
🐭除咗雪櫃嘅罐裝飲品,仲有三款自家製飲品:青柑橘梳打、鮮橙汁、羅漢果茶,全部用足料!
🐭食神鼠到牛牛好滿足一遊,一定會再去!😋