Restaurant: Gyu Gyu Shabu Shabu (Harbour North Phase 2)
Info:

火鍋放題就食得多,日式紙火鍋大家有試過未?😏 日式紙火鍋係日本嘅傳統美食,而家嚟牛牛就可以食到啦🥰 紙火鍋以專用火鍋紙製作,原來佢可吸附多餘嘅油脂同雜質,食火鍋都可以好健康😍 🌟$368 120分鐘日式紙火鍋放題職員首先會送上六款特色有機鮮菌🤩🤩 賣相真係勁靚🥰 第一次食到咁高質嘅菇菌😍 最印象深刻嘅就係金耳菌,佢有植物燕窩之稱,又鮮嫩又多汁,口感非常特別,聽講仲好健康😃🥩肉類方面有好多選擇好高質😃 澳洲M6和牛、澳洲黑安格斯牛肉、西班牙伊比利亞豬,同埋綠草原羊肩肉都係我嘅必食推介👍 M6和牛油脂豐富,入口即溶,超級美味😋 黑安格斯牛肉,肉味濃郁,油花均勻,都係回本之選✌️ 估唔到豬肉同埋羊肉都係咁高質,一定要食多幾碟😎 🐙海鮮方面有扇貝、青口、鮑魚等等,全部新鮮美味,呢個價錢真係好抵食😍 🧆任點任食嘅小食都幾多選擇,最印象深刻一定係佢嘅自家製韭菜餃,勁香勁惹味😎 🥗出面自助區,好多新鮮嘅蔬菜同埋火鍋配料,仲有鰻魚炒飯,全部質素都唔錯😬 當然仲有甜品飲品任飲任食啦😌 🍶最開心嘅係清酒、紅酒、白酒、啤酒都係任飲😃😃😃 坊間嘅放題店真係好少見,值得一讚🫶🏻

🌟$368 120分鐘日式紙火鍋放題

🥩肉類方面有好多選擇好高質😃
M6和牛油脂豐富,入口即溶,超級美味😋

2024-10-19
$400 (Dinner)
官塘人過北角搵野食,聽落好似好遠, 其實仲近過去銅鑼灣 最重要係呢間火鍋CP值高, 過一過海都值得餐廳位於北角匯內,樓底夠高,抽風好唔會成間都係煙食放題不免要走動下,呢度枱同枱之前距離都好闊, 唔使左閃右避四周都係大玻璃,視野廣落, 我6點去到,仲望到海添今日我試左最新嘅紙火鍋,成人 368, 小童188用一個好有特色嘅藤兜,放上紙同湯就成左一個火鍋, ,好得意紙火鍋餐仲會送埋呢套好靚又健康嘅菌菇套餐D菇菌全部都好新鮮, 索埋d 湯底,超正放題,當然要放開黎食呢度叫「牛牛」,真係好多不同牛肉提供而且仲有日本產A5和牛, 澳洲M8和牛,澳洲安格斯牛,巴西牛舌等等 .... 聽個名都知好野 款款肉都質素高, 油脂分佈均勻,賣相極之高級我最愛M8澳洲和牛前胸肉 ,入口即溶,又唔會好油。羊肉都好值得推介,超重羊味,愛羊者必點。就連豚肉都用上西班牙伊比利亞豚肉~三百幾蚊食到呢個質素嘅肉,CP值真係好高 除左點餐,外面的配料放題質素都好好乾淨整齊,d菜仲有冰雪住,超新鮮仲有葡撻同蒲燒鰻魚任食, 好少見放題有呢D食物提供呀,好開心~鐘意飲番2杯嘅朋友,呢度仲有紅酒, 清酒任飲添~ 除左我嘅限定紙火鍋
官塘人過北角搵野食,聽落好似好遠, 其實仲近過去銅鑼灣

最重要係呢間火鍋CP值高, 過一過海都值得
餐廳位於北角匯內,樓底夠高,抽風好
唔會成間都係煙
放題不免要走動下,呢度枱同枱之前距離都好闊, 唔使左閃右避
四周都係大玻璃,視野廣落, 我6點去到,仲望到海添
今日我試左最新嘅紙火鍋,成人 368, 小童188
用一個好有特色嘅藤兜,放上紙同湯就成左一個火鍋, ,好得意

火鍋餐仲會送埋呢套好靚又健康嘅菌菇套餐
D菇菌全部都好新鮮, 索埋d 湯底,超正
放題,當然要放開黎食
呢度叫「牛牛」,真係好多不同牛肉提供
款款肉都質素高, 油脂分佈均勻,賣相極之高級
我最愛M8澳洲和牛前胸肉 ,入口即溶,又唔會好油。
羊肉都好值得推介,超重羊味,愛羊者必點。
就連豚肉都用上西班牙伊比利亞豚肉~
三百幾蚊食到呢個質素嘅肉,CP值真係好高
除左點餐,外面的配料放題質素都好好
乾淨整齊,d菜仲有冰雪住,超新鮮

鐘意飲番2杯嘅朋友,呢度仲有紅酒, 清酒任飲添~

除左我嘅限定紙火鍋放題,呢度仲有LV 1 - LV 5 不同放題可以揀
價錢都好超值~
仲有MOVENPICK 雪糕任食架~
2024-09-02
$368 (Dinner)
  • M8澳洲和牛前胸肉
  • 綠草原羊肩肉
  • A5宮崎和牛肩肉
2024-08-26 3131 views
今日再訪位於北角匯嘅牛牛🐮 🐧 很喜歡佢哋一人一鍋嘅形式😋 可以㨂自己最啱心水嘅湯底,唔使就人🥴❤️ 🐧 㨂咗鮮香又開胃嘅蕃茄湯😋 貪佢清清地,唔會蓋過食物原味👍 🐧🐧 buddy 就㨂咗配牛肉一級棒嘅壽喜燒湯底🥰 甘甜又美味😋 跟壽喜燒仲有原粒生雞蛋送🤭 超級正❤️ 火鍋配料選擇好多👍 豬、牛、羊、雞樣樣齊😍 全部都好新鮮👍 色澤明亮鮮美✅ 尤其牛牛真係佳品😘 軟嫩又濃郁,真係食唔停口😋除咗肉肉,仲有多款美味配料任添唔嬲,蔬菜、丸類、海鮮等等應有盡有,自助區永不落空🥴❤️ 超級有誠意喲😚除咗打邊爐,亦可透過QR code 下單或到外出自助區拿取熟食炸物😋 有炸蝦、章魚小丸子等美味小食😘 不能錯過😆 甜品方面,估唔到除咗常見嘅雪糕雪條,餐廳還有葡撻提供😍😍😍 特意放在熱爐內保溫烘熱,食落外層鬆化香口,牛油味濃厚,內裡蛋心甜美無比,好高質❣️ 飲品可以隨意在自助區冷櫃挑選,款式都幾多👍

飲品可以隨意在自助區冷櫃挑選,款式都幾多👍
2024-08-22 1440 views
小編想找個朋友一同聚餐,又想獨自享受美食,突然想起北角這間可以一人一鍋的火鍋自助餐。澳洲和牛自助餐 $318/pax自助餐的用餐時間為90分鐘。我們選擇了Level 3的澳洲和牛,餐廳提供了啤酒、日本清酒、紅酒和白酒的選擇,不過因為第二天還需要上班,我們便沒有點酒品。我們可以選擇的肉類有澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌和西班牙伊比利亞豚肉等。此外,炸物、海鮮和前菜等可以通過QR碼點單,而其他飲品、蔬菜和甜品則可在自助吧區自取。在肉類方面,我們主要品嚐了澳洲安格斯牛,牛肉薄片的口感韌性適中,嚐起來既不油膩,還保有鮮嫩的肉質。而海鮮方面則提供了扇貝、青口和蝦等選擇。炸物方面的選擇也相當豐富,有榴槤炸彈、明太子吉列蝦、玉子燒及韮菜餃等,每一道的味道都頗具水準。在甜品方面,最吸引人的莫過於Mövenpick雪糕,此外還有各式雪條供選擇。總體來看,這間火鍋自助餐即使一個人前來用餐也非常不錯,下次有機會小編也可以獨自來試試。

澳洲和牛自助餐 $318/pax

• 雪糕
  • 火鍋配料
之前黎食過覺得唔錯,趁假期再嚟,點了日式雪場蟹紙火鍋放題最鍾意呢度一人一鍋,8款湯底中揀左傳統山椒味噌、泰。酸辣蝦味道,少少辣鮮味開胃!飲品除咗雪櫃入邊嘅罐裝汽水、茶,sake、紅白酒都有。趁湯底煮滾前,先食套餐隨付既四重蟹盛宴,四宮格裡分別有金黃香脆多蟹肉酥炸蟹鉗、蟹汁鮮甜蛋滑松葉蟹腳茶碗蒸、味噌松葉蟹膏甲羅燒,蟹羔creamy濃郁,爪肥爆肉紅帝王蟹腳,非常吸睛!嚐完蟹宴四品時間啱啱好,可以灼肉食,套餐有多款部位可以點,首選追加澳洲黑安格斯牛肩胛、澳洲M6和牛,薄切夾起唔零碎,肉嫩大片牛油香滑!封門柳肉味濃,牛舌爽口Juicy,牛小排紅潤鮮味,另有草原羶香羊肩,伊比利亞豬挴片,肉味清香,配山椒味噌湯好夾,肉味瞬即提鮮!掃Code可以order海鮮配料,半殼鮑魚好鮮、起膠多餡明太子墨魚滑、青口、肉爽海扇貝、越南鳳尾蝦,放泰式酸辣蝦湯鮮味大放送日式章魚燒波波配燒醬汁一流甜品 有榴槤皇炸彈,仲有自助區嘅糯米糍、生果。真係夠豐富又滿足。
之前黎食過覺得唔錯,趁假期再嚟,
點了日式雪場蟹紙火鍋放題

最鍾意呢度一人一鍋,
8款湯底中揀左傳統山椒味噌、
泰。酸辣蝦味道,少少辣鮮味開胃!

飲品除咗雪櫃入邊嘅罐裝汽水、茶,sake、紅白酒都有。

蟹汁鮮甜蛋滑松葉蟹腳茶碗蒸、

嚐完蟹宴四品時間啱啱好,可以灼肉食,

日式章魚燒波波配燒醬汁一流
牛牛嘅「北海道鱈場蟹日式紙火鍋」🦀好吸引,可以食到超正嘅鱈場蟹拼盤🦀、任食澳洲M6和牛🐄、澳洲黑安格斯牛,除咗靚牛,仲有好彈牙嘅飽魚😍、大大隻帆立貝、青口、蝦🦐係任食。呢度嘅鱈場蟹🦀真係好正,蟹腳有成2至3隻手指咁粗😍,真係超有驚喜,鮮甜十足!拼盤入面仲有鱈場蟹茶碗蒸、甲羅燒🦀、炸蟹鉗,超享受!任食嘅澳洲M6和牛真係嫰滑😍,食落充滿肉汁和重牛味🐄,澳洲黑安格斯牛,丹麥封門柳都好正,湯底方面我們揀左好正嘅壽喜燒湯&豬骨湯🐖。仲有就係,可以有得任食movenpick 雪糕,真係超抵!

好久沒有吃火鍋放題🍲加上最近做 gym 運動量太大🏋️‍♀️真的豬癮犯了哈哈(´•🐽•`)下了班就約好了去吃家附近的火鍋放題!第一次試日式紙火鍋,真的是大開眼界。聽説是比較健康的吃法😚能吸附多餘的油脂和肉煮出來的雜質!我們這次選擇日式雪場蟹的套餐🦀裏面附贈了一個雪場蟹的四格拼盤,真的是在放題吃出高級感!特別是蟹肉茶碗蒸,加了蟹肉之後鮮味滿滿,印象深刻O(∩_∩)O·我們湯底選了關東壽喜燒和泰式酸辣蝦鍋🍲壽喜燒還是吃牛肉必點🥚甜美的醬汁和濃厚的蛋液非常搭配牛肉┭┮﹏┭┮,美妙美妙!泰式酸辣蝦鍋有點像是冬陰功的感覺🦐酸辣的湯底有豐富的香茅和檸檬草的香氣🍋酸酸的非常開胃,搭配清新的蘸料非常解膩!其他的火鍋配料就可以説是應有盡有!我最愛的還是牛肉和鰻魚😌吃完還能來個雪糕,完美完美!·人均:$300+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑·📍牛牛日式火鍋放題北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖🚇港鐵北角站 A1 出口, 步行約2分鐘

人均:$300+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
📍牛牛日式火鍋放題
北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
🚇港鐵北角站 A1 出口, 步行約2分鐘
北角🚇牛牛日式火鍋放題真係一個不得了嘅餐廳!😍 今次我食咗佢哋嘅北海道雪場蟹🦀日式紙火鍋,真係又豐富又有風味🇯🇵。呢度係每人一鍋,🍲火鍋湯底我哋揀咗奶油豆乳湯,仲有🏯關東壽喜燒湯。奶油豆乳湯鮮味十足👏,關東壽喜燒湯帶有濃郁嘅甜味,🤤每一口都係一個享受!套餐仲附送咗🐂牛牛四重蟹盛宴,有紅帝王蟹腳🦀、松葉蟹腳茶碗蒸、味噌松葉蟹膏甲羅燒🔥同埋酥炸蟹鉗。呢幾道蟹料理都係鮮美無比👍,每一口都感受到海洋嘅風味🌊。🥩牛肉方面,佢哋主打澳洲🇦🇺M6和牛、極佳級牛小排、頂級封門柳🥰同埋牛肩胛。每款牛肉都肉質嫩滑😋,入口即溶,尤其係M6和牛,👏脂肪分佈均勻,真係一試難忘。佢哋嘅🌊海鮮款式都唔少,而且都幾新鮮🤩,尤其係啲鮑魚洗得乾淨又嫩滑鮮味🦐。自助區💪亦非常豐富,有蒲燒鰻魚、🍤蝦餃燒賣等等嘅中式點心🇨🇳,甚至仲有Movepick雪糕🍨。每樣都好味到停唔到口,😍真係要留肚嚟試晒每樣!

Dinner
私事繁重,晚餐就於家附近的日式火鍋店解決環境偌大,窗邊位置可以望到海景,空間寬敞一人一鍋形式衛生安全,豐富的食物自助區一目了然放題食品竟然有點心、日式和牛咖喱、鰻魚、雪糕及超多款飲品傳統山椒味噌鍋多層次且豐厚的滋味,辛辣具刺激感極之鰹魚鍋清清地有魚香味,紙火鍋設計保留湯底原汁原味牛牛四重蟹盛宴有紅帝王蟹腳、松葉蟹腳茶碗蒸、味噌松葉蟹膏甲羅燒及酥炸蟹鉗肉類澳洲M6和牛脂肪分佈平均,肉味濃有韌性丹麥產王樣牛小排到厚薄適中,牛脂肪含量低,肉質煙韌
私事繁重,晚餐就於家附近的日式火鍋店解決
環境偌大,窗邊位置可以望到海景,空間寬敞
一人一鍋形式衛生安全,豐富的食物自助區一目了然
放題食品竟然有點心、日式和牛咖喱、鰻魚、雪糕及超多款飲品
傳統山椒味噌鍋多層次且豐厚的滋味,辛辣具刺激感
傳統山椒味噌鍋
極之鰹魚鍋清清地有魚香味,紙火鍋設計保留湯底原汁原味
極之鰹魚鍋
牛牛四重蟹盛宴
肉類澳洲M6和牛脂肪分佈平均,肉味濃有韌性
澳洲M6和牛
丹麥產王樣牛小排到厚薄適中,牛脂肪含量低,肉質煙韌
丹麥產王樣牛小排
2024-12-16
極之鰹魚鍋
牛牛四重蟹盛宴
澳洲M6和牛
丹麥產王樣牛小排
牛牛🐮火鍋放題真係幾有創意!今次試咗佢哋Lv.6日式鱈場蟹紙火鍋120分鐘放題😌💁🏻‍♀️你有冇試過用紙嚟打邊爐?🎌🦀真係新奇又方便!而且最吸引係——蟹宴期間限定供應,海鮮控唔試就走寶啦😍💕🦀蟹宴亮點:4款日式蟹菜式🦀✅紅帝王蟹腳每隻大大隻,啖啖肉,放落鍋一陣就食得,蟹味超濃郁! ✅松葉蟹腳茶碗蒸蒸蛋好滑溜,蟹腳肉鮮甜,完美組合! ✅味噌松葉蟹膏甲羅燒蟹膏迷一定會愛,香濃得嚟唔膩,配埋味噌香到飛起! ✅酥炸蟹鉗外脆內嫩,蟹肉滿滿,炸得好冇油膩感。 而且仲有扇貝、廣島蠔、鮑魚仔等多款海鮮任食,真係令人食到停唔到口!🤤🦪🐚😏紙火鍋有咩特別?紙火鍋用專用火鍋紙製作,可以吸附多餘油脂同雜質,保持湯底清爽,唔會因為煮其他食材而變得混濁。👍🏻湯底選擇仲有: 🌟膠原豬骨鍋:濃郁但唔會太膩,啱啱好🌟煮熟成蕃茄鍋:酸酸甜甜,開胃首選! 🌟藥膳麻辣鍋:麻辣帶暖,冬天至啱🔥 肉類放題:和牛迷必試‼️😋🍖肉類選擇多到眼花撩亂,包括: 澳洲和牛牛胸肉油花分佈均勻,入口即溶,超級嫩滑!🐄 丹麥封門柳肉質有嚼勁,肉味濃郁。 丹麥王樣牛小排&澳洲黑安格斯牛肉後者特別嫩滑,肉控必試! 仲有其他丸類、魚

你有冇試過用紙嚟打邊爐?
🎌🦀真係新奇又方便!
而且最吸引係——蟹宴期間限定供應,海鮮控唔試就走寶啦😍💕

🦀蟹宴亮點:4款日式蟹菜式🦀
✅松葉蟹腳茶碗蒸蒸蛋好滑溜,蟹腳肉鮮甜,完美組合!
✅酥炸蟹鉗外脆內嫩,蟹肉滿滿,炸得好冇油膩感。

😏紙火鍋有咩特別?
🌟膠原豬骨鍋:濃郁但唔會太膩,啱啱好
🌟煮熟成蕃茄鍋:酸酸甜甜,開胃首選!
🌟藥膳麻辣鍋:麻辣帶暖,冬天至啱🔥

肉類放題:和牛迷必試‼️😋🍖
肉類選擇多到眼花撩亂,包括:
澳洲和牛牛胸肉油花分佈均勻,入口即溶,超級嫩滑!🐄
丹麥封門柳肉質有嚼勁,肉味濃郁。
丹麥王樣牛小排&澳洲黑安格斯牛肉後者特別嫩滑,肉控必試!

仲有其他丸類、魚片同新鮮蔬菜🥬例如羽衣甘藍、蟲草花等,健康又豐富。

熟食+甜品:食到尾都唔捨得走!🍗🍦
熟食區選擇一樣多:
炸雞、炸餃子🥟外脆內嫩,熱辣辣好滿足!
滷水盤有雞腳、牛腱煮得入味得嚟唔會太鹹。
蒲燒鰻魚值回票價呀😏💕

甜品方面有Movenpick雪糕、雪米糍、雀巢雪糕,仲有旺寶紅豆樂🫘一餐完美收尾!

餐廳走木系日式風,環境乾淨舒服,卡位仲有私人空間,適合同朋友、家人一齊慢慢傾住食。服務生態度好,食材補得快,唔會等到心急。

總結:值唔值得試?🔥
呢個放題以蟹宴為主打,配合竹籃紙火鍋新體驗,真係食得開心又唔重口。食材新鮮,選擇又多,海鮮迷、肉控同甜品控都會滿足!

推介指數:🌟🌟🌟🌟🌟
💰 價錢:中上,但性價比高!
快啲約朋友試埋期間限定蟹宴啦‼️

2024-11-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
呢間放題🈶日式雪場蟹紙火鍋120分鐘,而且仲有多款熱食提供,自助區有燒鰻魚、點心、麻辣鴨血、咖哩魚蛋等等,仲有各式蔬菜同麵類飲品區有多款罐裝及枝裝飲品,甜品有雪糕及糯米糍我哋分別揀咗膠原豬骨鍋➕極.鰹魚鍋,紙火鍋嘅設計除咗🉑以保留湯底嘅原汁原味,仲非常適合涮海鮮,尤其係蟹類個餐仲包埋蟹拼盤👉🏻 蟹肉茶碗蒸、炸蟹鉗、甘香甲羅燒及鱈場蟹腳,樣樣都好美味😋肉類更有多款選擇➡️有澳洲M6和牛、丹麥牛小排、丹麥封門柳、澳洲黑安格斯、極上牛舌、澳洲綠草原羊肩肉及西班牙伊比利亞豬肉,我就比較鍾意和牛同埋羊肉,食落較為香滑QR code落單更加有多款前菜及小食,包括味付墨魚仔、枝豆、日式章魚燒、明太子玉子燒、芝士年糕及榴槤皇炸彈等等,每款都各有特色海鮮有嚴選鮑魚仔、海扇貝、越南鳳尾蝦、明太子墨魚滑等,入口鮮甜彈牙

飲品區有多款罐裝及枝裝飲品,甜品有雪糕及糯米糍

2024-12-04 373 views
今日同朋友去北角滙食日式火鍋,佢地都有好多湯底選擇,我地叫咗日式雪場蟹紙火鍋套餐,包括有蟹拼盤,都幾抵食。骨膠原豬骨鍋傳統山椒味噌鍋呢2款湯底都幾特別,係用紙裝住湯式,好有特色,豬骨鍋好濃郁,而山椒味噌就辣度啱啱好,好惹味。蟹拼盤都幾豐富,有好粗嘅蟹腳,食落好鮮甜,有蟹糕,份量都幾多,好有蟹嘅鮮甜味,有茶碗蒸,好嫩滑,仲有炸蟹鉗,炸得好鬆脆,仲好彈牙,好味。佢地d牛種類都幾多,有澳洲和牛,丹麥牛小排,封門柳,澳洲黑安格斯,極上牛舌,食落好淋滑,好重牛味,脂肪分佈均勻,正佢地嘅海鮮都好新鮮,鮑魚仔,青口,大蝦,每款都唔錯。佢地嘅熟食都幾好,有多款選擇除咗QR code落單嘅野食之外,出面仲有好多熟食,火鍋配料,飲品同雪糕,款式都幾多。

骨膠原豬骨鍋

蟹拼盤

佢地嘅海鮮都好新鮮,鮑魚仔,青口,大蝦,每款都唔錯。

佢地嘅熟食都幾好,有多款選擇

2024-12-03 423 views
日式紙火鍋真是第一次試原來是日本的傳統食法這次在牛牛日式火鍋放題店一嚐❤️以專用火鍋紙製作 即可火鍋同時可吸附多餘油脂及雜質比較健康的做法.下單了 日式雪場蟹紙火鍋120分鐘放題火鍋🍲以一人一鍋為主關東壽喜燒 及 豬骨湯.套餐更有蟹拼盤拼盤為四格 生蟹脚 蟹膏 蟹鉗 茶碗蒸很豐富😍.🥩肉類選擇有澳洲M8和牛前胸腩/澳洲M.6和牛/美國種僅級牛小排/美國頂級封門柳/等等和牛油脂豐富 入口即溶😋 .🐠海鮮有海原貝/紐西蘭青口/越南鳳尾蝦/銀選紅魚柳/嚴選鮑魚仔大墨魚仔/明太子墨魚滑/中國全蜆 全部都很新鮮美味.🧆任點揚物 前菜 主食 最印象點心任食 蒸籠點心不停時更換蝦餃燒賣叉燒包都有😎小食竟有鰻魚 均都在自助區飲品甜品 自助吧!

日式紙火鍋真是第一次試
🧆任點揚物 前菜 主食
最印象點心任食 蒸籠點心不停時更換
蝦餃燒賣叉燒包都有😎
小食竟有鰻魚 均都在自助區
飲品甜品 自助吧!

2024-12-02 423 views
北角牛牛最近推出紙火鍋放題,見好得意又未試過,就一於去試下。放題食品竟然有點心、日式和牛咖喱、鰻魚、Movenpick雪糕、同超多款飲品!90分鐘放題仲會upgrade到120分鐘!太好了,可以食耐啲。我哋揀咗 $388🌟LV6.日式雪場蟹紙火鍋120分鐘放題🌟膠原豬骨鍋🌟煮熟成蕃茄鍋🌟藥膳麻辣鍋紙火鍋嘅紙可以吸收油脂與雜質,食落比普通火鍋更加清爽冇咁油膩。Level 6 係每人搭配一個蟹拼盤。有好大嚿蟹腳,放落火鍋一陣就食得,大隻蟹腳容易拆肉而且食落啖啖肉。仲有好大個蟹膏、炸蟹肉、同埋蟹肉茶碗蒸。淨係食呢個拼盤都已經好滿足。有多款牛肉選擇,有丹麥產牛小排、黑安格斯牛肉、牛舌片等緊起碼六款肉類 ,海鮮有蝦同貝殼類等多款,連清酒同啤酒都可以任點。真係食到好飽好滿足。餐廳樓底好高,座位寬敞,大格局,坐得舒服。食物質素很好,紙火鍋又有趣,值得下次再encore。

我哋揀咗 $388
🌟LV6.日式雪場蟹紙火鍋120分鐘放題

🌟膠原豬骨鍋
🌟煮熟成蕃茄鍋
🌟藥膳麻辣鍋

2024-12-02 345 views
又到出糧日當然要大吃一番食好D! 同同事放工去咗北角匯呢間「牛牛日式火鍋放題」任食火鍋。多款套餐價錢選擇, 我地揀咗其中的「120分鐘北海道鱈場蟹日式紙火鍋」套餐, 湯底更以專用火鍋紙製作, 別具特色。一共8款特式湯底供自選, 我就揀咗「泰.酸辣蝦鍋」, 酸中帶微辣, 散發淡淡冬蔭功香氣, 惹味開胃。每款肉類嫩紅新鮮, 包括有澳洲M6和牛、美國牛小排、美國封門柳、安格斯牛肩胛、牛舌同埋羊肉、豚肉。其中澳洲M6和牛牛脂分佈平均, 肉質嫩滑, 超正!套餐還附帶呢盤四式以「蟹」做主題嘅限定菜式, 分別為炸蟹鉗、甘香甲羅燒、蟹肉茶碗蒸同埋鮮甜鱈場蟹腳, 大滿足!!另外, scan QR code落單, 仲有數款海鮮火鍋配料同埋熟食等….海鮮火鍋配料: 我地只食咗鳳尾蝦、鮑魚仔, 口感爽彈。熟食嘅炸物好出色, 香脆不油, 最討我歡心就係明太子吉列蝦同埋流心榴槤炸彈, encore咗幾round。冷盤味付墨魚仔, 爽脆美味。餐廳亦設有自助區, 分別放有火鍋配料、醬油區、點心、熟食、飲品、雪糕甜品等。120分鐘不停食, order嘅食物黎得快同埋足, 飽到捧住個肚走。

海鮮火鍋配料: 我地只食咗鳳尾蝦、鮑魚仔, 口感爽彈。
冷盤味付墨魚仔, 爽脆美味。

2024-11-26
$400 (Dinner)