2023-12-13 28 views
天氣逐漸轉涼,呢個時候食返碗熱辣辣嘅拉麵就最合適啦今晚去觀塘行完街之後想食日本嘢,就嚟咗麵屋常勝食食店裝飾幾有特色,感覺充滿回憶,彷彿帶我哋進入咗一條通往過去嘅時光隧道叫咗兩碗嘢食,第一碗係黑蒜油豚骨湯叉燒拉麵,另一碗係野菜味噌拉麵,除此之外仲嗌咗四樣小食,包括炸雞軟骨,吉列炸蠔,炸餃子同埋炸魷魚鬚呢間舖頭最特別嘅地方係佢所有湯底都不含味精,不過兩碗拉麵嘅黑蒜油豚骨湯同埋味噌湯底都非常之濃郁,可以感覺到師傅用心製作,而且送嘅份量都幾慷慨,又有得選擇面嘅軟硬程度,性價比好高幾樣小食之中,我覺得炸餃子同埋吉列號最好食,所有炸物都好香脆,又唔會過分油膩,為呢餐晚飯作出完美嘅點綴呢間食店座位唔多,不過乾淨衛生,而且地點方便,食物價錢公道,份量慷慨,拉麵不含味精,既健康又好食,值得推薦#麵屋常勝
天氣逐漸轉涼,呢個時候食返碗熱辣辣嘅拉麵就最合適啦

今晚去觀塘行完街之後想食日本嘢,就嚟咗麵屋常勝食

#麵屋常勝
2023-12-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 黑蒜油豚骨叉燒拉麵
  • 野菜味噌拉麵