2023-08-08 56 views
同事話想食西餐,之前見到呢間餐廳喺OpenRice好多好評,咁就近近地去試吓。餐廳其實就喺灣仔消防局隔離,位置其實都好易搵。上到去2樓,𨋢門一打開已經充滿藝術感。牆壁上有好多幅掛畫。然後我聽到雀仔嘅叫聲。原來喺門口附近有一對愛情鳥,好得意。咁啱我哋遇着有人喺餐廳裏面彈琴,彈得好好聽。耳朵懷孕了!我叫咗一個行政牛扒餐,同事叫咗一個雞肉串炒雜菜餐。行政牛扒餐($208另加10% 服務費):個餐湯係98% 蘑菇湯。飲得出係真材實料,好多蘑菇,好香。餐包新鮮出爐,熱辣辣,配埋個湯,正. 仲有個沙律菜,新鮮嘅羅馬生菜好脆口,配住脆麵包乾粒同埋簡單嘅醬汁,好清新。牛扒肉味濃郁,唔會覺得油膩。個餐仲配埋一個熱咖啡同埋奶凍。雞肉串炒雜菜餐($118+$10再另加10%服務費):呢個係同事嗌嘅。佢加咗$10,咁就唔使沙律菜或餐湯二揀一,可以同時享有晒兩款。同事話沙律菜好新鮮餐湯係羅宋湯都好足料。個主菜都好足份量,唔會話因為冇澱粉質而肚餓。呢個餐啱晒生酮飲食嘅人。跟餐仲有熱奶茶同焦糖燉蛋。同事話個焦糖燉蛋好正,焦糖做到脆脆嘅效果,入邊係香濃滑溜嘅燉蛋。想輕輕鬆鬆咁食個午飯嘅話,呢度係一個唔錯嘅選擇,係一個

餐廳其實就喺灣仔消防局隔離,位置其實都好易搵。

咁啱我哋遇着有人喺餐廳裏面彈琴,彈得好好聽。耳朵懷孕了!

我叫咗一個行政牛扒餐,同事叫咗一個雞肉串炒雜菜餐。

想輕輕鬆鬆咁食個午飯嘅話,呢度係一個唔錯嘅選擇,係一個令人放鬆嘅好地方。