2022-08-03
₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈假期同朋友去左銅鑼灣既樓上印度小店食晚餐🥣環境風味十足,夠寧靜!岩曬唔鐘意環境太嘈吵✨可以靜靜地享受美食┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜二人晚市套餐 $248可以揀2款咖哩,1款小食,2款主食,2杯飲品,滿足曬花多眼亂又眼闊肚窄既我😹咩都可以試到,超級抵食!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓎩 胡椒煎餅 (3/5)𓎩 雜菜咖哩角 (2/5)𓎩 雜菜咖哩 (4/5)𓎩 瑪沙拉燴雞 (4/5)𓎩 Naan (4/5)𓎩 印度黃飯 (2/5)𓎩 芒果特飲 (3/5)𓎩 印度茶 (3/5)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈當中比較印象深刻就係瑪莎拉咖哩🥰入面既雞肉份量足夠,肉質不鞋口。咖哩用左香料調味關係,味道濃郁又不會太辣,好有印度風情!配上熱辣辣既Naan 非常完美~Naan 都頗出色🫶🏻口感鬆軟煙靭有麵粉香😎同行朋友都好滿意雜菜咖哩都不錯呢,加左菜口感都唔會奇怪,仲保留到菜既口感,而味道會比上一款咖哩淡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈個人都幾中意芒果特飲,係一款乳酪飲品!😽入口好濃厚既芒果乳酪味,屬於偏甜既飲品最後頗印象深刻就係印度黃飯😂第一次食表示同平時食開
𐂐 ⠜二人晚市套餐 $248
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𓎩 胡椒煎餅 (3/5)
𓎩 雜菜咖哩角 (2/5)
𓎩 雜菜咖哩 (4/5)
𓎩 瑪沙拉燴雞 (4/5)
𓎩 Naan (4/5)
𓎩 印度黃飯 (2/5)
𓎩 芒果特飲 (3/5)
𓎩 印度茶 (3/5)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
最後頗印象深刻就係印度黃飯😂第一次食表示同平時食開既白米不同,印度米形狀長條偏幼身,口感硬而且乾身。個人不太懂欣賞🙈當試一次都ok的🤪