2019-03-16
每當想起懷舊西餐時其中總會想起佢 : Jimmy's Kitchen 今日就同家人一齊來重溫舊式扒房。一入門口感覺依然充滿著舊時的味道Waiters 服務方便呢度永遠會給你一種細心的感覺,先會問你要溫水或凍水,其後會供上當日的麵包作介紹和給客人選擇今次就選擇了Oat bread & Tomato mix bread,配上牛油,作為一個開端最好不過 來到今日好期待的 Traditional French Onion Soup ($84)味道真係好正!再配上一少塊 toast + Gruyère cheese ,每啖湯充滿濃郁洋蔥味道,而且洋蔥相當多,冇得輸。簡直係一種享受呀 English Crab Cake ($158) is coming !!來到一家人都好鍾意的 Crab Cake, 整個蟹餅都係蟹肉沒太多多餘的材料可以講係真材實料處理 ,充滿口感!食過其他蟹餅好多都偏乾身同硬,呢度偏偏做到係好濕潤同乾身比例剛剛好而且 size 夠大件,想 share 都可以呢。Double Rib Lamb Chops ($398)主菜之一要出場了!呢個 Lamb Chops 肉質好好 而且火喉
今日就同家人一齊來重溫舊式扒房。
一入門口感覺依然充滿著舊時的味道
簡直係一種享受呀
Double Rib Lamb Chops ($398)
主菜之一要出場了!呢個 Lamb Chops 肉質好好 而且火喉準確無誤唔會怕做到過熟。再配上充滿住牛油香的 Creamy mashed potatoes,完美了
Tomahawk steak 40oz ($998) Daily Special
另一道重量級主菜,今日推介呢個足足達 40oz 的 Tomahawk Steak!可以作最少 3人 去 share 我地要求 Medium 當然都係做到非常準確亦無滲出任何血水及肉汁。肉味好 濃,啖啖都是牛味。再配上Creamy spinach + 薯條 簡直係 Perfect!!!
Dessert Part
普偏甜品方面以一人為主,我地今次就簡左 Crème Brûlée ($68) and Bread & Butter Pudding ($72)
兩者方面會以 Bread Pudding 為優勝,質感不錯 再配上 custard sauce ,不過本人覺得有點過甜但鍾意好甜的人應該會喜愛的!
而 Crème Brûlée 方面可能相對較為普通所以只能講為剛剛好合格
總括而言,食物質量好好而且服務質素方面亦貼心,90分!只係 甜品方面可作調整
今餐係好enjoy,中環區懷舊餐廳呢度就是了