2021-01-31 174 views
以為閒日唔洗排隊,點知門口已經有四個人排緊隊,店舖裏面大約有四張枱,我哋等咗大約三個字,裏面嘅食客都食得好快。爭取時間,排緊隊嘅時候已經睇好餐牌,揀咗原汁牛肉麵、肉操拌麵同埋呢間鋪限定嘅玉米起司蛋餅。我好鍾意呢個牛肉麵,首先可以見到個湯底一滴油都冇,一啲都唔覺得肥膩但係又好濃郁,反而牛腩似我哋平時港式嘅牛腩麵,有啲柱侯醬嘅味道,另外要讚嘅係佢嘅刀削麵,非常有咬口。呢個肉燥拌麵就同平時食嘅有啲唔同,平時食嘅肉燥鹹香帶甜,但係呢度嘅調味酸酸地,上面有一篤蒜泥,就連隻滷水蛋都帶酸味,我麻麻哋。大力推介呢一個蛋餅,就咁睇圖片都見到佢幾咁酥脆,裏面嘅芝士半溶狀態,甜甜地嘅粟米非常好食。唯一要挑剔嘅係牛肉麵嘅份量真係好細,根本就好似平時屋企飲湯嘅飯碗,一個麵應該唔會夠飽。

原汁牛肉麵

玉米起司蛋餅

2021-01-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch