平時好少去東涌,但今日真係諗唔到去邊,就跟媽媽入左東涌outlet行陣。 行完街,發現巴士站有穿梭巴去新開嘅「香港東涌世茂喜來登酒店」,襯黃昏就搭過去看下日落海景,順便打下卡。酒店旁邊行入T Bay ,有四間超靚景戶外餐廳選擇,非常Chill好有出國feel。 四圍都喺打卡好地方,剛看仲可以看埋日落美景。 最後我地揀咗其中一間地中海餐廳食。餐廳室外放咗張雀籠座位,最啱我哋打卡一族留倩影。 入到去裝修佈置金碧輝煌,好grand,即時成個人感覺高貴咗。 職員餐廳全部講英文,非常熱情有善。香辣蟹肉魷魚墨汁扁意粉 $168扁意粉吸收晒魷魚🦑墨汁精華,超入面。 每啖都食到魷魚味。再加蕃茄粟米粒桃香蒜非常健康。令魷魚汁味道更提鮮。意式牛肉片 $218使用美國頂級牛柳配帕爾馬干芝士同火箭菜沙律製作,火箭菜非常新鮮爽口。 美國頂級牛柳,切成一片片薄片呈現,肉質鮮嫩滑口,超有肉味。 外貌似平時食開嘅Parma Ham,但今次用牛肉片代替平時用嘅意大利巴馬火腿,幾有新意。意大利辣香腸pizza $178香菇醬、馬蘇里拉芝士、意大利辣香腸整成嘅意大利Pizza。Pizza 餅底同餅邊非常香脆,超有麥味,辣肉

香辣蟹肉魷魚墨汁扁意粉 $168

意式牛肉片 $218

意大利辣香腸pizza $178
香菇醬、馬蘇里拉芝士、意大利辣香腸整成嘅意大利Pizza。Pizza 餅底同餅邊非常香脆,超有麥味,辣肉腸少少辣,好濃味,非常Juice。
2022-09-25
$300 (Dinner)
  • Beef Carpaccio