2021-09-14 362 views
一日前經Openrice訂位 有85折優惠一入去已經好少女 周圍都粉红色花 感覺好舒服😌Menu有3 course/ 4 course 亦可以散叫我哋今次決定散叫 因為想食佢嘅丼飯同窩夫1️⃣汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯 ($158)見好多人叫 所以想試吓賣相超靚 好日式風格前菜係中華沙律同大豆芽菜🥗佢真係成壺茶俾你自己倒落個飯到碗飯都好大 而且牛肉勁多😍味道上 前菜開胃 清清地 咬落清脆🫖啲茶茶味唔太重 倒咗落飯其實味道似汁 不過微微茶味都食得出嘅🐂牛肉就普通 口感ok 唔太韌 切得算薄 不過又唔係好淋 有少少根 冇乜肥膏唯一係覺得佢牛味唔夠重 好似冇乜味咁🍚飯都唔錯 索咗茶同牛肉嘅精華 再撈埋啲樱花蝦 已經非常入味 口感未至於粥咁水汪汪 佢比較黏啲 幾特別👍🏻成個飯味道上比較清淡啲 不過又唔會冇味 反而品嘗到微微茶味2️⃣天然雞窩夫 ($152)依個可以揀pancake/ waffle餸都可以揀 煙三文魚 素肉 鰻魚 雞 火腿呢個比相像中大份 有4大舊窩夫 雞肉都好厚身大舊一上枱已經聞到陣香味☺️旁邊有啲沙律🥗同烤蔬菜 感覺健康之後雞髀都係烤 佢主張係天然無激素雞 食落真係有新鮮雞味 煮得啱啱好
一日前經Openrice訂位 有85折優惠
一入去已經好少女 周圍都粉红色花 感覺好舒服😌
Menu有3 course/ 4 course 亦可以散叫
我哋今次決定散叫 因為想食佢嘅丼飯同窩夫

1️⃣汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯 ($158)
見好多人叫 所以想試吓
唯一係覺得佢牛味唔夠重 好似冇乜味咁
口感未至於粥咁水汪汪 佢比較黏啲 幾特別👍🏻
成個飯味道上比較清淡啲 不過又唔會冇味 反而品嘗到微微茶味
汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯

2️⃣天然雞窩夫 ($152)
依個可以揀pancake/ waffle
餸都可以揀 煙三文魚 素肉 鰻魚 雞 火腿
呢個比相像中大份 有4大舊窩夫 雞肉都好厚身大舊
一上枱已經聞到陣香味☺️
旁邊有啲沙律🥗同烤蔬菜 感覺健康
咬落厚肉 又好juicy 一啲都唔乾 仲好滑嫩添 好食
窩夫可以點糖槳食 口感一般 可能因為凍咗少少 所以咬落唔香脆 不過都仲食到佢入面軟熟口感
點糖槳少少甜甜地幾好食😋
天然雞窩夫
全部野賣相都好靚又好精緻 打卡啱晒
味道都有咁上下水準 overall幾好食嘅
服務都ok 好有禮貌
環境真係好舒服 起到同朋友食飯 慶祝生日都好啱feel
CP值ok 食咗$295 每人平均$150 食餐靚嘅 可以話抵食 因為佢啲材料靚 份量足👍🏻
$150 (Dinner)
汁燒牛肉櫻花蝦.煎茶泡飯
天然雞窩夫