灣仔不嬲都多嘢食,尤其係啲小巷其實都有好多充滿特式的食肆,今次我就去咗這間裝飾充滿格調,以懷舊黑膠唱片主題為主的咖啡店用餐,牆上掛着大自然樹林為主的油畫,幾有格調. 部分座位可以對窗坐,從出面影入咖啡店好有feel,適合影相打卡. 食物叫咗Smoked Salmon & Buffalo Cheese Omlette煙三文魚水牛芝士奄列,厚身大份的奄列,如果打開應該有成隻碟咁大,𥚃面充滿芝士同煙三文魚,兩者好夾,食完唔覺膩,好滿足,旁邊的沙津蕃茄菜,新鮮之餘蕃茄多汁.Grilled beef rib steak with potato fries ,塊扒幾大塊也厚身,足料,肉味十足,咬落有口感,加埋醬汁食增加味道層次,薯條炸得幾香脆. 洋蔥湯,好多洋蔥,味道唔會搶喉. 飲品叫了熱Black sesame latte 及熱朱古力,黑芝麻香濃有啲似芝麻糊味道,不會過甜,味道不錯.