2022-07-31
Weekend 緊係要搵下啲又chill又舒服既餐廳食個brunch 係OpenRice 搵到呢間歐陸風既西餐廳,裝修好有特色,地方好寬闊,好適合一家人放假嚟食飯呢間餐廳有bar枱,夜晚應該都會有live band,就算夜晚坐室外感覺都會好chill~lunchtime 時間佢就播緊Tom &Jerry, 小朋友全部都睇得好開心- Baby Back Ribs (half) $230係好香好嫩既醬燒BB豬肋骨,BBQ醬食到微甜同辣,配係燒完既豬肋骨簡直一流而配菜薯角份量好大方,食落去香脆可口,一碟菜入面仲有少量沙律菜嚟解膩,係好滿足既一道菜- Porcini Risotto Rice $140非常creamy 嘅忌廉意大利飯,有好重嘅黑松露醬同芝士味,香草同蘑菇份量都好足夠,一個人食晒成份相信都應該會好飽除左東涌之外係將軍澳都有分店,絕對推薦大家放假嚟呢間餐廳渡過一個寫意嘅下午
- Baby Back Ribs (half) $230
- Porcini Risotto Rice $140